Vreme čitanja: oko 1 min.

Misterija u splitskom vrtiću: Dve žene pokupile dete, naišao otac koji ih nije prepoznao, još se ne zna ko su

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija i dalje smatra da se nije dogodilo krivično delo u slučaju i da nisu nastupile štetne posledice

  • 0
vrtić ilustracija Foto: Pixabay/_Alicja_

Dve starije žene su sredinom juna ušetale u prostorije vrtića u Splitu i preuzele dete. Igrom slučaja se ispred vrtića našao otac deteta koji žene nije prepoznao i koji je od njih uzeo dete.

Policija i dalje smatra da se nije dogodilo krivično delo u slučaju i da nisu nastupile štetne posledice.

"I dalje obavljamo provere. Za sada nisu utvrđeni elementi krivičnog dela. Isto tako, o događaju smo izvestili Prosvetnu inspekciju i Državno tužilaštvo", odgovor je iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske na pitanje Dalmacije danas da li se radi o pokušaju otmice.

Jedna od žena koje su preuzele dete koje ih nije poznavalo predstavila se kao njegova baka.

"U razgovoru s policijskim službenicima otac je naveo kako su mu navedene žene izgledale zbunjeno i jedna od njih mu je rekla da je trebalo da ode u vrtić po unuku. Nisu mu rekle kako se zovu, niti su mu one poznate. Pričale su hrvatski jezikom i odavale utisak da su zbunjene. Temeljem obavljenih provera utvrđeno je da je dete kratko vreme bilo u društvu nepoznatih žena jer je uskoro nakon izlaska iz vrtića srelo svog oca kojem se odmah priključilo", deo je ranijeg policijskog odgovora spomenutom portalu.

Na sve to burno je reagovao član porodice deteta koji je nezadovoljan radom policije, ali i sigurnosnim stanjem vrtića.

"Naravno da sam šokiran. Nepoznate osobe odvedu dete iz vrtića, oni nisu utvrdili ko su te osobe, a iz čega onda zaključuju da u tome ne vide elemente krivičnog dela. Ponavljam, mi ne znamo jesu li oni utvrdili njihov identitet. Ako nisu, onda vrlo hrabro zaključuju da u neovlašćenom odvođenju iz neutvrđenih razloga, dece iz vrtića, nema elemenata krivičnog dela", rekao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA