Vreme čitanja: oko 1 min.

Kuvar poginuo dok je posluživao večeru, jahta došla nenormalnom brzinom: Detalji nesreće na moru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jahta je pogodila čamac i od siline udara popela se na nju tačno na mestu na kojem je u tom trenutku nesrećni Vratislav pripremao večeru

  • 1
Jahta, letovanje, ilustracija Foto: Pixabay

Vratislav Ugrinić (61), brodski kuvar iz Tkona, poginuo je u strašnoj pomorskoj nesreći koja se dogodila u ponedeljak u Murterskom moru.

U ribarski čamac Mašun na kojem je radio, u trenutku dok je posluživao večeru, udarila je motorna jahta na kojoj je bio bračni par s decom.

Jahta je pogodila čamac i od siline udara popela se na nju tačno na mestu na kojem je u tom trenutku nesrećni Vratislav pripremao večeru.

Od devet članova posade poginuo je samo on.

Vlasnik ribarskog čamca Tomislav Jakovljev bio je utorak strašno potresen zbog gubitka člana posade i nesreće.

"Utučen sam. Vratislav je radio s nama 22 godine... U trenutku nesreće bio je u salonu, a jahta je došla nenormalnom brzinom i udarila svom silinom u kabinu i to je bilo to. Ništa nije moglo da se učini, smrt je usledila iste sekunde. Na toj jahti bili su muž, žena i dvoje dece. Odmah smo im pružili pomoć, a jahta je potonula. Vratislavu nažalost nije bilo spasa. Bilo nas je devet na brodu, niko drugi nije stradao, samo Ugrinić. S Mašunom ribarimo već 22 godine, a Vratislav je s nama bio od prvoga dana, prvo s ocem, sad sa mnom... Strašno, ne mogu više ni da govorim od šoka. Celu noć i dan davao sam izjave u kapetaniji, policiji, sudu, bolnici... Uviđaj je trajao deset sati jer se radilo o smrtnom slučaju, pa je procedura takva, ali to nas je sve dodatno iscrpilo", kazao je vlasnik broda za Zadarski.hr.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA