Vreme čitanja: oko 1 min.

Demokrate u Crnoj Gori prihvatile ponudu PES-a o udelu u izvršnoj vlasti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema načelnoj strukturi buduće vlade Crne Gore, predviđeno je da će Demokrate, osim vođenja Skupštine, u vladi imati još ministara

  • 0
Milojko Spajić, izbori, glasanje, Crna Gora Foto: RINA

Demokrate Alekse Bečića obvavestile su danas pisanim putem lidera Pokreta Evropa sad (PES) Milojka Spajića da prihvataju njegovu ponudu o udelu te partije u izvršnoj vlasti, kao i čelnu poziciju u parlamentu, prenose TV Vijesti.

Prema načelnoj strukturi buduće vlade Crne Gore, predviđeno je da će Demokrate, osim vođenja Skupštine, u vladi imati potpredsednika zaduženog za oblast bezbednosti, a vodile bi i ministarstva odbrane, unutrašnjih poslova, turizma i pomorstva, kao i resor ekologije, održivog razvoja, šumarstva i poljoprivrede.

Vijesti prenose da bi PES-u, osim premijerskog mesta i funkcije potpredsednika zaduženog za ekonomiju i finansije, pripali i resori rada i socijalnog staranja, pravde, spoljnih poslova, zdravlja, kulture i medija, nauke i visokog obrazovanja, energetike, prostornog planiranja i urbanizma, kao i državne imovine i katastra.

Bošnjačkoj stranci Spajić je ponudio potpredsedničko mesto za spoljne i evropske poslove, kao i resore evropskih poslova, prosvete, poljoprivrede, saobraćaja i investicija.

Prema planu lidera PES-a, četvrti potpredsednik u novoj vladi, koji bi bio zadužen za regionalni razvoj, bio bi iz Albanske alijanse, kojoj bi pripao i resor kapitalnih investicija, dok bi Albanski forum, kao i do sada imao javnu upravu.

Hrvatskoj građanskoj inicijativi (HGI) je ponuđeno ministarstvo ljudskih i manjinskih prava, a SNP-u je, u neformalnim razgovorima, ponuđen resor sporta i mladih, iako je ta partija navodno zainteresovana za dva mesta u vladi.

Spajić je od partija s čijim se predstavnicima sinoć sastao tražio da se danas izjasne o načelnom planu podele u budućoj vladi.

(Telegraf.rs)

Video: Abazović podržao Krivokapića: "Taj predlog je apsolutno prihvatljiv za koaliciju Crno na bijelo"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA