≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Haos u Sloveniji: Vetar nosio krovove i rušio drveće, mestimično u prekidu snabdevanje strujom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uprava za zaštitu i spasavanje prijavila je intervencije širom zemlje.

  • 0
vremenska prognoza nevreme oluja kiša munje gromovi Foto: Shutterstock

Jako nevreme, koje je stiglo sa severoistoka, naprailo je velike probleme širom Slovenije.

Najveći je jak vetar koji je već oduvao nekoliko krovova, oborio dosta stabala i odneo materijal, a na pojedinim mestima došlo je i do prekida napajanja električnom energijom. U međuvremenu, grupu kampera zahvatilo je jako nevreme, a vatrogasci su im priskočili u pomoć. Zbog nevremena je i saobraćaj otežan, javlja slovenački portal 24ur.com.

Uprava za zaštitu i spasavanje prijavila je intervencije širom zemlje. Vatrogasci su intervenisali u Bohinju, Bovcu, Braslovču, Apačama, Celju, Cerkneu, Brežicama i mnogim drugim mestima.

Područje opštine Šoštanj u 18.30 zahvatilo je jako nevreme s jakim vetrom i padavinama. Ogoljeni su mnogi krovovi stambenih i poslovnih objekata i oboreno mnogo drveća, čime je oštećena komunalna i saobraćajna infrastruktura. Srušeni su i neki električni stubovi, zbog čega je poremećeno snabdevanje električnom energijom.

Snažno nevreme odnelo je i mnoge krovove stambeno-poslovnih objekata na području opštine Celje, gde je jak vetar oborio i brojna stabla, čime je oštećena i komunalna i saobraćajna infrastruktura. Poremećeno je i snabdevanje električnom energijom.

Vetar je oduvao krovove i u Apačama, Cerkvenjaku, Hrastniku, Žalcu, Vitanju, Laškom, Mariboru, Pesnici, Rogaškoj Slatini, Slovenskoj Bistrici, Slovenskim Konjicama, Šentilju i Šentjuru.

Palo drveće prijavljeno je iz Brežica, Celja, Cerkvenjaka, Dupleka, Gorišnice, Krškog, Laškog, Maribora, Murske Sobote, Ormoža, Oplotnice, Rogaške Slatine, Sevnice, Slovenskih Konjica, Šentilja i Svete Ane.

Jak grad iznenadio kampere

Jaka oluja sa gradom zahvatila je kampere, a vatrogasci su im pritekli u pomoć.

I radovljski vatrogasci su saopštili da su u punoj pripravnosti. "Budite oprezni i pratite upozorenja", poručili su na Fejsbuku pored slike crnih oblaka.

Prekinuto snabdevanje električnom energijom

U međuvremenu iz tolminskog kraja saopštavaju da je došlo do prekida u snabdevanju električnom energijom.

Otežan saobraćaj

Nevreme sa jačim pljuskovima u pojedinim delovima Slovenije otežava i saobraćaj, koji je usled toga na mnogim mestima usporen.

"Vozite oprezno i prilagodite vožnju uslovima vožnje. Zaustavljanje ispod nadvožnjaka i u tunelima je zabranjeno i opasno", upozoravaju iz saobraćajno-informativnog centra.

Srušeno drvo ometa saobraćaj na priobalnom magistralnom putu između Brezovice i Vrhnike prema Kopru. Srušeno drvo ometa saobraćaj i na južnoj ljubljanskoj obilaznici od Rudnika ka Centru.

(Telegraf.rs)

Video: Jeziv snimak pobesnele reke, voda odnela još jedan most preko Zapadne Morave

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA