≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Snažno nevreme pogodilo Sloveniju: Pao grad veličine jajeta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Meteorološke službe su za danas izdale narandžasto upozporenje za celu Sloveniju zbog vremenskih nepogoda

  • 3

Jako nevreme praćeno olujnim vetrom i gradom pogodilo je Sloveniju.

Prvi talas nevremena već je zahvatio veći deo Slovenije, a još jedan jači očekuje se večeras. Građani mogu da očekuju jače grmljavinske oluje, pljuskove i grad, posebno u južnom delu.

Nešto posle deset časova snažno nevreme premestilo se iznad Loškog potoka, a Travnik je pogodio jak grad veličine jajeta.

Meteorološke službe su za danas izdale narandžasto upozporenje za celu Sloveniju zbog vremenskih nepogoda.

Podsetimo, nevreme koje je u četvrtak popodne zahvatilo Sloveniju, najviše štete napravilo je u Celju, a narandžasti alarm je i dalje na snazi u celoj zemlji, piše 24ur.

U pojedinim delovima Slovenije i dalje je u prekidu snabdevanje električnom energijom, prenosi Tv Slovenija. Kako se navodi, u Celju je pao gušći grad, a orkanski vetar i pljuskovi najveću štetu naneli su u Vojniku.

Vatrogasci su intervenisali u više od 40 opština, a nevreme je izazvalo dodatne probleme na putevima između Koruške i Štajerske.

Prema podacima Uprave za zaštitu i spasavanje, nadležni su zbog nevremena od juče kasno popodne intervenisali u više od 40 opština u Gorenjskom, Štajerskom, Zasavju, Dolenjskom i Posavju.

Najviše su pogođena područja regionalnih centara za informisanje Brežice, Kranj, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Ptuj, Slovenj Gradec, Novo mesto i Celje, gde je nevreme najviše besnelo.

U Vojniku nevreme je uništilo više od 50 krovova kuća, prijavljen je veliki broj oborenih stabala, a pokrenulo se i klizište koje je oštetilo jedan stambeni objekat

(Telegraf.rs)

Video: Tukao je neverovatnih 40 minuta, sve je razbijeno: Grad veličine kokošijeg jajeta opustošio sela

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovo

    21. jul 2023 | 14:43

    ISTO TAKAV GRAD PROŠLE NEDELJE JE PADAO U SAVINOM SELU I TO NIKO NIJE OBJAVIO NITI KOGA ZANIMA, ŠTA MENE INTERESUJE ŠTO JE NEVREME U SLOVENIJI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA