Vreme čitanja: oko 1 min.

Više hiljada ljudi u Republici Srpskoj bez struje zbog nevremena

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz Elektrokrajine navode da sve raspoložive ekipe rade na otklanjanju kvarova rešavajući prioritetno srednjenaponsku mrežu, a zatim i niskonaponsku mrežu, te da se u toku dana očekuje puštanje svih dalekovoda pod napon koji su nakon sinoćnjeg nevremena ostali bez napona

  • 0
Energetika struja Elektroprivreda dalekovod Foto-ilustracija: Shutterstock

Na distributivnom području Elektrokrajine trenutno je bez napajanja električnom energijom 20 srednjenaponskih dalekovoda i delova dalekovodnih trasa sa više hiljada potrošača, a najteža situacija je na području Gradiške, gde su u ispomoć stigle monterske ekipe iz Banjaluke, Prijedora i Šipova.

Iz Elektrokrajine navode da sve raspoložive ekipe rade na otklanjanju kvarova rešavajući prioritetno srednjenaponsku mrežu, a zatim i niskonaponsku mrežu, te da se u toku dana očekuje puštanje svih dalekovoda pod napon koji su nakon sinoćnjeg nevremena ostali bez napona, prenosi RTRS.

Na niskonaponskoj mreži pričinjena je materijalna šteta koja se ogleda u velikom broju polomljenih i srušenih stubova, pokidanih provodnika, polomljenih i počupanih krovnih nosača i slično.

"Zbog obimnosti i složenosti radova, potrošače molimo za strpljenje i razumevanje. Monterske ekipe učiniće sve da do kraja dana otklone i većinu pojedinačnih kvarova na niskonaponskoj mreži", poručili su iz Elektrokrajine, prenosi RTRS.

(Telegraf.rs)

Video: Veliko nevreme u Rijeci, srušena dizalica na kontejnerskom terminalu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA