≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbiju sada zaobilazi olujni talas iz Hrvatske: Evo kad nas čeka nevreme

Vreme čitanja: oko 1 min.

I u naredna 24 sata obilni pljuskovi i jake grmljavinske oluje obrušavaće se od Alpa i severa Italije preko Slovenije i Hrvatske do Mađarske

  • 0
Sombor, nevreme, munje, grmljavina Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Ove večeri i noći Slovenija, severozapad Hrvatske i delovi Mađarske nalaze se na udaru veoma snažnih grmljavinskih oluja. One su praćene veoma obilnim pljuskovima, jakim gromovima i lokalnom pojavog krupnog grada, a na pojedinim lokacijama grad je bio veličine jajeta.

Nakon Ljubljane, tokom večeri snažan olujni sistem proturnjao je i preko Zagreba, uz veoma jake gromove i grad. Srećom, ovaj sistem je na svom putu ka istoku potom oslabio i ne prestavlja pretnju po druge predele.

Nažalost, novi olujni sistem sa veoma obilnim pljuskovima i jakim grmljavinom koji je oko ponoći zahvatio Sloveniju, stigao je ponovo do šireg područja Zagreba i doneće novi talas vrlo obilnih padavina. Očekuju se jaki gromovi i grad.

I ovaj sistem nastaviće put dalje na istok i ono što je zasigurno da će u nastavku noći zahvatiti zapadne i jugozapadne predele Mađarske.

Iako se premešta prema istoku, u ovom trenutku deluje da će zaobići Srbiju i da neće zahvatiti severne i zapadne predele Vojvodine, odnosno deo Bačke i severa Banta. Prema ranijim prognozama i proračunima postojala je mogućnost da kasnije tokom noći pljuskovi sa grmljavinom pogode i severne predele Vojvodine, ali će se najveći deo ovih sistema svojom glavninom premeštati severnije, odnosno preko Mađarske. Glavnina promene i jačeg pogoršanja vremena, uz prodor hladnog fronta u Vojvodini očekuje u noći ka sredi, a u tokom srede i u ostalim predelima Srbije.

Podsetimo, u ponedeljak su, osim Hrvatske, Slovenije i Mađarske, oluje, ali dosta razornije pogodile su severne predele Italije, Švajcarsku i Austriju, pri čemu je bilo i poginulih. Veliki broj ljudi bio je povređen, a oluje su učinile da mnoge lokacije izgledaju kao "ratna zona".

I u naredna 24 sata obilni pljuskovi i jake grmljavinske oluje obrušavaće se od Alpa i severa Italije preko Slovenije i Hrvatske do Mađarske, a potom će se ovaj sistem u sredu premeštati i preko Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Svilajnac pogodio grad

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA