Vreme čitanja: oko 1 min.

Milatović: Moj stav nije vraćanje obaveznog vojnog roka

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ocenio je da je crnogorsko društvo nedovoljno pripremljeno za bilo kakvu vrstu prirodnih nepogoda, te da uloga vojske mora biti dodatno razvijena za te stvari

  • 0
Jakov Milatović, Izbori u Crnoj Gori Foto: R.R./ATAImages

Crnogorski predsednik Jakov Milatović izjavio je da je trenutni problem Vojske Crne Gore nedovoljna popunjenost i to što je nedovoljno atraktivna, ali i da njegov stav nije obavezno vraćanje vojnog roka.

"Problem koji trenutno ima vojska Crne Gore je nedovoljna popunjenost, i to govori da je naša vojska nedovoljno atraktivna. Što se tiče vojnog roka znate da tu postoje različite prakse u svetu, moj stav nije vraćanje obaveznog vojnog roka, ali svakako treba otvoriti tu temu”, kazao je Milatović novinarima na obeležavanju 227 godina od Martinićke bitke.

Ocenio je da je crnogorsko društvo nedovoljno pripremljeno za bilo kakvu vrstu prirodnih nepogoda, te da uloga vojske mora biti dodatno razvijena za te stvari.

"Neki broj mladih ljudi bi možda i odabrali dobdrovoljno služenje roka, što bi im se priznalo kao neka vrsta pripravničkog staža ili neki drugi vid obuke, ili bi neki deo njih ostao da budu profesionalni vojnici, sve je stvar neke strategije koja se mora ozbiljno posmatrati i razvijati u narednom periodu”, kazao je Milatović, preneo je portal RTCG.

Komentarišući hapšenje nekadašnje direktora Uprave policije Veselina Veljovića, Milatović je dao punu podršku državnim organima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Naveo je da “upravo oni koji je trebalo da se bore protiv kriminala i korupcije izgleda da su često bili glavni deo organizovanog kriminala i korupcije”.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA