≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

U toku hapšenje osumnjičenih za šverc više stotina kilograma kokaina iz Južne Amerike u Hrvatsku

Vreme čitanja: oko 2 min.

Akcija policije u Hrvatskoj

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

U Hrvatskoj je u toku hapšenje više osoba osumnjičenih da su u Hrvatsku iz Južne Amerike prebacili više stotina kilograma kokaina vrednog najmanje 7 miliona evra, piše Jutarnji list.

Uhapšeno je nekoliko osoba s područja Zagreba i Rijeke, među njima je 29-godišnji Marko Đ. iz Rijeke.

Reč je o navodnim pripadnicima dilerske grupe unutar koje je u maju prošle godine došlo do međusobnog potkradanja, odnosno jedan od pripadnika grupe, 58-godišnji Makedonac, ostalim je partnerima u trgovini kokainom otuđio više od 200 kilograma kokaina, a što je rezultiralo međusobnim razračunavanjima pripadnika grupe, odnosno pokušajem otmice 58-godišnjeg zaposlenika firme.

Od navodno ukradenih 200 kilograma, policija je tokom druge polivine prošle godine pronašla oko 125 kilograma, a kokain je bio sakriven u bačvama zakopanima na nekoliko lokacija u blizini Zagreba.

Sam 58-godišnji Makedonac je zajedno s još nekoliko pomagača bio uhapšen u novembru prošle godine te mu je određen istražni zatvor u kojem se i dalje nalazi.

Međutim, nakon njegovog hapšenja policija je na nekoliko lokacija koje su povezivali s njim, pronašla spomenuti kokain koji je on navodno ukrao svojim partnerima. Prvo je krajem novembra pronađeno prvih 20 kilograma kokaina u jednoj kući na području Zagrebačke županije, da bi 27. decembra pronašli još 100 kilograma spremljenih u bačvama zakopanim na seoskim imanjima u okolini Zagreba i Jastrebarskoga.

Inače, kako nezvanično saznaje list, uhapšeno je nekoliko osoba s područja Zagreba i Rijeke, ali prema informacijama kojima je raspolagao Jutarnji list, osim tih osoba, jedan od suvlasnika navedene droge bio je opasni crnogorski narko-bos Radoje Zvicer, navodno šef Kavačkog klana.

Međutim hrvatska policija, za sada, Zvicera formalno ne povezuje s ovom akcijom, već su juče i danas uhapsili samo nekoliko hrvatskih državljana na čelu s 29-godišnjim Markom Đ. iz Rijeke.

Zvicerova trenutna lokacija nije poznata budući da se nalazi u bekstvu već nekoliko godina, a traže ga zbog povezanosti s nekoliko brutalnih ubistava širom Evrope. Poslednja poznata Zvicerova lokacija bila je u Ukrajini gde je u maju 2020. preživeo atentat. Pretpostavlja se da se trenutno nalazi negde na području Južne Amerike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA