Vreme čitanja: oko 1 min.

Drama kod Budve: Slovenačkog državljanina u gumenom čamcu bura odnela na otvoreno more

Vreme čitanja: oko 1 min.

On je spasen za manje od 45 minuta

  • 0
Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama  spasavanje Foto: Rina/UPSUL

I pored najavljenog severnog vetra i svih upozorenja da se vodi računa prilikom isplovljenja na more, Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama je primila poziv u 7 časova i 25 minuta na Pomorsko operativni centar da je jedna osoba sa gumenim čamcem od dva metra ostala u kvaru na plaži Buljarica, te ga jaka bura nosi na otvoreno more.

"Operateri Dragan Đurović i Vlado Kasalica su uz koordinaciju sa Spasilačkim čamcem SAR-1 sa posadom Isidora Jovanović i Stavan Asović uspešno za manje od 45 minuta spasili slovenačkog državljanina na nekih dva kilometra od obale i doteglili čamac do plaže Buljarica", potvrdio je za RINU Žarko Lukšić, pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama  spasavanje Foto: Rina/UPSUL

UPSUL po ko zna koji put upozorava turiste da se na izlažu životnim rizicima i ne izlaze po lošem vremenu na more.

Oni podsećaju da se slučaj sličan ovom, ali nažalost sa smrtnim posledicama, desio pre par godina upravo na istom mestu gde je spasen čamac.

Žarko Lukšić, Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama  spasavanje Žarko Lukšić, Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama spasavanje Foto: Rina/UPSUL/Žarko Lukšić/Privatna arhiva

Podsetimo, ranije juče objavljen je snimak sa jedne plaže u Crnoj Gori, na kojoj se vidi uzburkano more tokom nevremena, ali i ljudi koji sede na plaži.

Još jedan horor snimljen je na crnogorskoj plaži, kada su čoveka odneli talasi


(Telegraf.rs)

Video: Dramatični snimak spasavanja dečaka (11) u gumenom čamcu nasred mora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA