≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potonuo gliser, spaseno devet osoba: Nesreća kod crnogorskog rta Veslo

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gliser "Barakuda" koji vozi izletnike u posetu Plavoj špilji, počeo je da tone iz za sada još nepoznatih razloga

  • 1
Gliser Gliser / Foto: Pixabay / pasja1000

U Crnoj Gori kod rta Veslo u blizini obale poluostrva Luštica danas je potonuo gliser "Barakuda", a svih devet osoba koje su bile na njemu je spaseno.

Prema informacijama koje je dobila Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL), gliser "Barakuda" koji vozi izletnike u posetu Plavoj špilji, tamo je počeo da tone iz za sada još nepoznatih razloga, prenele su Vijesti.

Dve ženske osobe sa havarisanog glisera su odmah izvučene iz mora i spasene, a nakon toga su spaseni ostali ljudi sa "Barakude".

Prema rečima pomoćnika direktora UPSUL-a za traganje i spašavanje na moru Žarka Lukšića, potonuo je gliser "Barakuda" koji je zvanično registrovan na kapacitet od 11 putnika.

U toku je akcija spašavanja glisera, ali njegovo tegljenje do najbližeg adekvatnog mesta na obali gde bi se "Barakuda" mogla izvući, trenutno veoma otežavaju veliki talasi i jak vetar.

(Telegraf.rs)

Video: Gliser počeo da tone između Pireja i Egine: Kadar po kadar operacije spasavanja osmoro ljudi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo kažem

    28. jul 2023 | 01:44

    Samo idite,99.je NATO tu,na rtu Veslo i u blizini-na mestu Arza gađao tunele za prolaz podmornica ispo Luštice osiromašenim uranijumom.To svi znaju,ali ćute.Znam jer imam vikendicu na severnoj strani poluostrva i tamo retko kad idem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA