Vreme čitanja: oko 2 min.

Kancelarija Milanovića: MUP obavešten o dolasku Dodika, Plenković manipuliše

Vreme čitanja: oko 2 min.

Iz Milanovićeveve kancelarije poručuju da premijer Andrej Plenković "manipuliše" izjavom da nije znao za njegov dolazak

  • 1
Zoran Milanović Milorad Dodik Foto: Tanjug/HINA/ KABINET PREDSEDNIKA/ MARKO BELJAN

Kancelarija hrvatskog predsednika saopštila je danas da je obavestila MUP o dolasku predsednika Republike Srpske Milorada Dodika na Hvar na sastanak sa predsednikom Zoranom Milanovićem i poručila da premijer Andrej Plenković "manipuliše" izjavom da nije znao za njegov dolazak.

"Predsednik vlade Andrej Plenković požalio se danas da nije znao za dolazak predsednika Republike Srpske Milorada Dodika u Hrvatsku, tačnije na Hvar, gde je održao radni sastanak s predsednikom Zoranom Milanovićem. Od njega očekivana, ali ipak bezobrazna manipulacija", navedeno je u saopštenju, prenosi Hina.

Dodaje se da je Kancelarija predsednika Hrvatske obavestila Ministarstvo untrašnjih poslova, odnosno nadležnu Upravu za granice MUP-a o dolasku predsednika RS.

"MUP je postupio po proceduri, obezbedio i sproveo graničnu kontrolu prilikom dolaska gospodina Dodika u Hrvatsku budući da je dolazio iz BiH koja nije članica Šengena. Dakle, sve je bilo po proceduri", ističe se u saopštenju.

Dodaje se da je "izjava Andreja Plenkovića da on ne zna ono što zna MUP, ministarstvo koje potpuno kontroliše HDZ zaista uvreda zdravog razuma" jer je, kako se navodi, Plenković "privatizovao i sebi podredio skoro sve državne institucije".

VUKOVAR PORFIRIJE PLENKOVIC Foto: Tanjug/HINA/Lana Slivar Dominić

U saopštenju se kaže i da u to da MUP nije obavestio Andreja Plenkovića o dolasku Milorada Dodika u situaciji kad je ta informacija odmah došla čak i do dela medija, koji su spremni s kamerom čekali na Hvaru, može da veruje "samo neko naivan i neupućen u model njegovog vladanja".

Plenković je ranije danas rekao da nije znao za Dodikov dolazak na Hvar i da ni MUP nije imao informaciju o tome "na način na koji bi to bilo normalno", kao i da nije bilo odgovarajuće diplomatske note.

Dodik i Milanović sastali su se u utorak na Hvaru, a iz Kabineta hrvatskog predsednika je saopšteno da su razgovarali o aktualnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i odnosima te države sa Hrvatskom, posebno o potrebi uspostavljanja funkcionalne i efikasne vlasti u BiH koja će, kako se navodi, obezbediti ravnopravno učešće legitimnih predstavnika sva tri konstitutivna naroda.

(Telegraf.rs)

Video: "Kosovo je oteto od Srbije, to smo uradili mi i međunarodna zajednica": Milanović šokirao izjavom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA