≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Sve je zatutnjalo, ljudi su izleteli iz stanova": Renata je tokom potresa u Rijeci bila u stanu na 16. spratu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Renata Bartula Bosanac ispričala je kako je izgledalo desetak sekundi neizvesnosti koje su se Riječanima činile mnogo duže

  • 0
Rijeka zemljotres Foto-kolaž: Shutterstock

Nakon što je u večeras zemljotres magnitude oko četiri stepena Rihterove skale pogodio mjesto Klana na granici Hrvatske i Slovenije, a koji se osetio i na širem riječkom području, građani tog najvećeg grada na Kvarneru polako slažu utiske.

Renata Bartula Bosanac ispričala je za Jutarnji list kako je izgledalo tih desetak sekundi neizvesnosti koje su se Riječanima činile mnogo duže.

- Mi smo na 16. sprati pa možete da zamislite kako nam je bilo na takvoj visini. Sve je zatutnjalo kao kad voz prolazi. Neke komšije su izletele iz stanova, a deca su me uplašeno pitala hoćemo li da izađemo. Ali gde ćemo? Mogli smo samo da se stisnemo pod štok i to je to - govori Renata.

U trenutku potresa svi lusteri i zavese su se tresli, pa je i strah postao veći. Nakon prvog, jačeg podrhtavanja, usledio je pokoji slabiji i znatno kraći potres.

- Kad se dogodio zagrebački potres, radila sam u noćnoj smeni pa se dobro sećam kako je bilo. Istu takvu tutnjavu i zvuk osetila sam i sad - priseća se.

Zasad u stanu nisu primetili nikakva oštećenja, baš kao što se ni komšije s kojima redovno komunicira u Viber grupi, koja okuplja sve stanare u njenom neboderu, niko nije na to požalio. Dobro je prošlo, kaže, da nema ljudskih, a verovatno ni materijalnih žrtava. O novom zemljotresu ne želi previše da razmišlja,niti da zbog njega strahuje.

- Ja sam dete rata u Sarajevu pa i na ovaj zemljotes gledam s mišlju: "Biće kako dragi Bog da". Bitna mi je samo sigurnost moje dece i da nisu uplašeni. Ali šta ćemo, ne možemo da znamo šta će da bude - zaključuje Renata.

I drugi Riječani potvrdili su da su osetili potres, ali deo njih se nije toliko uplašio jer žive na nižim spratovima od Renate. Tamo se, kažu, sve osetilo puno slabije, pa je i panika bila manja. Osim toga, podrhtavanje se nije osetilo ni u istočnom delu Istre.

(Telegraf.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA