Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojka koja se porodila na Paklenici nije imala pojma da je trudna: Majka i partner ostali zatečeni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojka se sama porodila u toaletu u Lugarnici u Nacionalnom parku Paklenica

  • 6

Hrvatska Gorska služba spasavanja u subotu je pomogla strankinji da se porodi u objektu Lugarnica u Nacionalnom parku Paklenica, a devojka nije ni znala da je trudna.

"Porođaj je, kad smo došli, bio u zadnjoj fazi. Porodila se sama u toaletu u Lugarnici. Mi smo priskočili sa svom medicinskom opremom i krenuli u zbrinjavanje. Imali smo sreće što smo u blizini imali dodatne pomoći, od GSS-a. Došla je ginekološkinja koja je i meni olakšala pomoć", ispričala je anesteziologinja Adela Ušanović, koja je učestvovala u intervenciji za RTL.

Ginekološkinja Dora Perinčić navodi da iako je učestvovala u porođajima trudnica koje nisu bile svesne da su trudne, nikad do sad nije u ovakvim uslovima.

Majka je nakon porođaja bila u emotivnom šoku, ali i ona i partner su bili zatečeni.

Podsetimo, u subotu u 14:51 sati, dežurni spasioci su dobili dojavu o porođaju u objektu Lugarnica u NP Paklenica. Pre dolaska tima HGSS-a, mlada strana državljanka rodila je devojčicu uz asistenciju radnika Nacionalnog Parka.

"Majka i novorođenče su sigurno prebačeni u kanjon, gde su predati HMP timu. Komunikacija tokom akcije je bila otežana nedostatkom mobilnog signala. Uključeno je bilo sedam članova HGSS-a, tim HMP-a i lekarka. Posebno želimo da istaknemo saradnju s radnicima NP Paklenica", napisali su ranije u objavi iz HGSS-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🤫

    30. jul 2023 | 11:18

    Ja razumem da zena ne zna da je trudna u prvih nekoliko meseci. Posebno ukoliko ima redovan ciklus (sto je moguce), a ne obrati paznju na to kakav je ciklus. Ali kada beba poreste u stomaku, kada se pomera, kada udara rukicama i nogicama! Jednostavno mi je neverovatno da zena to ne oseti. Jedimo ako misli da joj hrana, koji je pojela, skace po stomaku! Ja drugo objasnjenje nemam… Zaista bih volela da porazgovaram sa zenom, koja do porodjaja nije znala da je trudna, zanima me sta misle da se desava kada beba pocne da se gica u stomaku…

  • Sneki

    30. jul 2023 | 11:19

    Znala da spava sa deckom a nije znala da je trudna, dobar vic.

  • Karikaturista

    30. jul 2023 | 11:19

    Kad krene, nema odustajanja!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA