≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bivši načelnik Bileće prijavljen za blokadu skoro 300.000 evra opštinskih para

Vreme čitanja: oko 1 min.

"M.A. se sumnjiči da je zloupotrebio svoj položaj na način da je 237.085,19 KM nenamenski utrošio čime je doveo do blokade računa opštine u iznosu od 596.381 KM", saopšteno je iz PU Trebinje

  • 0

Miljan Aleksić, bivši načelnik opštine Bileća, osumnjičen je da je zloupotrebio položaj te nenamenski trošio novac iz budžeta, što je dovelo do blokade računa ove opštine, potvrđeno je "Nezavisnim".

Iz Policijske uprave Trebinje su, navodeći inicijale, protiv njega podneli izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje.

"Naime, M.A. se sumnjiči da je zloupotrebio svoj položaj na način da je 237.085,19 KM nenamenski utrošio čime je doveo do blokade računa opštine u iznosu od 596.381 KM", saopšteno je iz PU Trebinje.

Inače, Aleksić je bio načelnik opštine u dva mandata, a Sud BiH je 2019. godine potvrdio optužnicu protiv njega i pravnog lica "Aleksić komerc" iz Bileće, zbog utaje poreza.

Ovo nije prvi slučaj koji potresa mali grad u blizini Trebinja.

Naime, umesto 0,84 KM cena kubika vode za domaćinstva je još u 2019. porasla na 1 KM. U bilećkom Vodovodu su svesni da je to nepopularna mera, ali kažu da nisu imali izbora jer preduzeće više nije moglo da funkcioniše.

Iz ovog preduzeća navode da su zbog složenog sistema prepumpavanja računi za električnu energiju visoki, a “Vodovod” je sa “Elektro -Hercegovinom” bio potpisao reprogram duga, uz obavezu da plaća mesečnu ratu od 16,5 hiljada KM.

Bilećki “Vodovod” je potpisao reprogram duga za struju od skoro tri miliona KM na 15 godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA