Vreme čitanja: oko 1 min.

Droga u buradima! Novi detalji o krađi 200 kilograma kokaina u Hrvatskoj: Saradnica narkobosa sve priznala

Vreme čitanja: oko 1 min.

V. D. (47) priznala je USKOK-u optužbe koje joj se stavljaju na teret, nakon čega je puštena na slobodu

  • 0
Hrvatska kokain 2022 Foto: MUP RH

Još jedna od osumnjičenih u slučaju krijumčarenja i krađe više od 200 kilograma kokaina, 47-godišnja V. D., priznala je USKOK-u optužbe koje joj se stavljaju na teret, nakon čega je puštena na slobodu.

U utorak je na zagrebačkom Županijskom sudu produžen istražni zatvor državljaninu Severne Makedonije i Bugarske Aleksandru Pendevu (65) kojega odnedavno USKOK i službeno sumnjiči da je u maju prošle godine otuđio više od 200 kilograma kokaina svojem poslovnom partneru Mateju Žaji (29) iz Bakra.

Za razliku od Pendeva i njegovog saradnika Davora V. (27), USKOK nije tražio produženje istražnog zatvora i za V. D., nego je ona danas puštena na slobodu, piše Jutarnji list.

Ovoj odluci USKOK-a prethodilo je dopunsko ispitivanje V. D. u kojem je ona navodno priznala da je s Pendevom i ostalima učestovala u preprodaji kokaina koji su Pendev i ostali u velikim količinama krijumčarili iz Latinske Amerike u Evropu. Pre nje, u decembru prošle godine, delo je priznala još jedna saradnica Aleksandra Pendeva, K. M. (33), koja je tada takođe puštena iz istražnog zatvora.

Hrvatska kokain 2022 Foto: MUP RH

Policija je Pendeva, Davora V., V. D. i K. M. uhapsila u novembru prošle godine zbog optužbi da su preprodavali oko pet kilograma kokaina.

Ubrzo nakon toga policija je pronašla još ukupno 120 kilograma kokaina zakopanih u bačvama na skrivenim lokacijama u okolici Zagreba.

Da je taj kokain Pendev verovatno ukrao svojim partnerima, prvi je prošle godine bez navođenja identiteta objavio Jutarnji list. To otkriće istražiteljima su potvrdili i neki od osumnjičenih, nakon čega je proširena istraga.

(Telegraf.rs)

Video: Policija zaplenila skoro 3 tone kokaina skrivene među bananama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA