≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Haos u Sloveniji nakon nevremena: Ulice su postale reke, voda ulazi u kuće, zatvoreni putevi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za severni deo zemlje na snazi je crveno upozorenje

  • 0
Slovenija nevreme Foto: 24ur.com/Nejc Bernik

U pojedinim delovima Slovenije sinoć je počela obilna kiša, a slovenačka Agencija za životnu sredinu (Arso) izdala je crveno upozorenje za severni deo zemlje.

Najviše kiše palo je na jugu podnožja Julijskih Alpa i na području prema Gorenjskoj i Koruškoj. U tim krajevima je već tokom noći palo između 100 i 200 litara kiše po kvadratnom metru, što je ravno mesečnoj količini padavina, izjavio je meteorolog Brane Gregorčič za Radio Sloveniju.

On je dodao da, međutim, na moru i u Beloj Krajini nije pala ni kap kiše.

"Danas smo pooštrili upozorenje za severni deo na crveno, obilnijih pljuskova biće tokom današnjeg dana, a takođe i tokom noći. Težište padavina će se preneti sa zapada na istok, gde ponegde još nije ni padala kiša", rekao je Gregorčič.

Najviše problema bilo je u oblasti Koruške i Gorenja, gde u pojedinim delovima već ima poplava, a ponegde kreću i odroni.

Kako piše 24ur, u Komendi voda ulazi u kuće, širom zapadne i severne Slovenije su poplave, a zatvoreni su i neki putevi.

Tokom dana i sutra očekuje se izlivanje reka i na istoku zemlje. Kako je saopšteno iz saobraćajno-informacionog centra, zbog posledica nevremena zatvoreni su pojedini putevi.

(Telegraf.rs/ Foto: 24ur)

Video: Najavljeno nevreme stiglo u Hrvatsku: U Rijeci vetar obarao stabla

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA