Vreme čitanja: oko 1 min.

Nevreme iz Slovenije stiglo u Hrvatsku, smrklo se usred dana: "Grmi kao da raketiraju oko mene"

Vreme čitanja: oko 1 min.

DHMZ je objavio kako su dve regije u crvenom - riječka i gospićka. Zagrebačka, splitska i karlovačka regija su u narandžastom, a ostali delovi Hrvatske u - žutom

  • 0
Hrvatska oluja Foto-ilustracija: Shutterstock

Nakon što su mnogi meteorolozi najavili nestabilno vreme u petak, koje je prvo zahvatilo Sloveniju, ciklon se sve više približava Hrvatskoj. Jaka kiša pogodila je Istru i Rijeku, javljaju hrvatski mediji.

"Sada se razvedrilo, stanje je dobro, u početku je padala lagana kiša te se nakon toga odjednom sve izlilo u par minuta, pa pogledajte ulicu! Grom je udario tri puta, a voda je bila do "krova"", ispričala je čitateljka za 24sata.hr.

Nevreme je pogodilo i Rijeku, gde se smračilo usred dana.

"Izgledalo je užasno. Tačno sam čula munju kao struju i onda udar. Grmi opet kao da raketiraju oko mene. Opšti potop je bio. Sad je opet počelo da duva i pada, ali valjda neće biti tako strašno", rekla je druga čitateljka za Dnevnik.hr.

DHMZ je objavio kako su dve regije u crvenom - riječka i gospićka. Zagrebačka, splitska i karlovačka regija su u narandžastom, a ostali delovi zemlje u - žutom.

Za ostatak Hrvatske izdat je žuti alarm, što znači da je vreme potencijalno opasno.

"Budite spremni da zaštitite sebe i svoju imovinu. Moguće je plavljenje imovine i saobraćajne mreže. Takođe je moguć prekid snabdevanja energijom, prekid komunikacijske mreže, kao i snabdevanje vodom. Opasni su uslovi za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizivanja na mokrim kolovozima", stoji u upozorenju DHMZ-a.

S obzirom na to da je na području Slovenije danas dosta bujičnih poplava a samim time je i povećan vodostaj reka koje prolaze kroz teritoriju Hrvatske, iz Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) mole sve građane da budu na oprezu i prate vremensku prognozu tokom današnjeg, ali i sutrašnjeg dana.

(Telegraf.rs)

Video: Nevreme napravilo haos u Sloveniji: Ljudi na krovovima čekaju pomoć, oglasile se i sirene za uzbunu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA