Vreme čitanja: oko 1 min.

Podravina sa zebnjom iščekuje istorijski vodostaj Drave od 6,5 metara: Zbog izlivanja zatvoreni putevi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na snazi su vanredne mere odbrane od poplava, a kada nivo dostigne 630 centimetara, proglašava se vanredno stanje

  • 0
poplave, hrvatska Foto Telegraf. rs

Vodostaj Drave na mernoj stanici Botovo kod Koprivnice u nedjelju je u 18 sati dostigao nivo od 552 centimetra, što je samo 25 centimetara niže od rekordnog nivoa iz 2014. godine.

Štab civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije sazvao je u nedelju vanrednu konferenciju za novinare. Tamo se čulo da bi vodostaj mogao da dostigne čak 650 centimetara!

Ovu ocenu izneo je Ivan Rezov iz Hrvatskih voda, direktor sektora za područje Drave i Mure, prenosi Glas Podravine. Najkritičniji period biće u ponedeljak uveče. Opsadna situacija u Drnju, gde se gradi nasip, na terenu je nekoliko stotina vatrogasaca i meštana.

Zbog izlivanja Drave jutros su zatvoreni prvi putevi na severu Podravine, piše portal Danica.hr.

Opština Legrad, severno od Koprivnice, prijavila je zatvaranje nekoliko puteva na njihovom području.

Zatvoreni su putevi Legrad-Halaš Čarda, Legrad-Donja Dubrava, Selnica Podravska – Donja Dubrava. Vozači se mole da koristite obilaznice i ne ulaze u indukcioni prostor, upozorili su iz Opštine Legrad.

Inače, vodostaj Drave i dalje raste. Očekuju se nove poplave i zatvaranje puteva, posebno na području jezera Šoderica, Botova i Opštine Drnje.

Durnje je plivalo 2014. godine na vodostaju od 577 centimetara. Kako će biti kada nivo Drave dostigne 650 centimetara, teško je naslutiti. Na snazi su vanredne mere odbrane od poplava, a kada nivo dostigne 630 centimetara, proglašava se vanredno stanje.

(Telegraf.rs)

Video: Telegraf.rs i danas u Zagrebu: Očekuje se jak talas, voda negde stigla do kuća

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA