Vreme čitanja: oko 2 min.

Eksploziv bačen na kuću službenika zatvora u Spužu: U trenutku napada u kući bila deca

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na kuću Đuričkovića bačen eksploziv velike razorne moći

  • 0
Policijska blokada na izlasku iz Podgorice Foto: Nikola Tomić

Eksplozivna naprava bačena je jutros oko četiri sata na kuću službenika spuškog zatvora Gorana Đuričkovića u Spužu, javljaju Vijesti.

Prema prvim informacijama, napadači su koristili eksplozivnu napravu velike razorne moći, čijom aktivacijom je na kući Đuričkovića, ali i na objektu prekoputa, pričinjena velika šteta. Srećom, u napadu nije bilo povređenih.

Pomoćnik direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, Nebojša Janković, kazao je da je u 4.05 aktivirana naprava ispred kuće šefa smene u Zatvoru za kratke kazne, Gorana Đuričkovića.

"Koliko se može videti, aktivirana je eksplozivna naprava velike razorne moći i nanela je veću materijalnu štetu na kući Đuričkovića i okolnim objektima, odnosno kućama u neposrednoj blizni", rekao je Janković nakon obilaska lica mesta.

Janković je kazao da su u trenutku eksplozije u kući bili Đuričković, njegova supruga i dvoje maloletne dece.

"Došlo je do oštećenja i na sobi u kojoj su boravili njihovo i još jedno dete. Srećom, niko nije povređen", rekao je on.

Dodao je da su policija i dežurni tužilac odmah izašli na lice mesta. Istakao je da očekuju da se što pre dođe do izvršioca i eventualno nalogodavca.

"Nije prvi slučaj da se napadaju službenici UIKS-a i njihova imovina i očekujemo hitnu i značajnu reakciju svih državnih organa i kompletne društvene zajednice, kako bi što pre došli do rasvetljavanja ovog krivičnog dela", poručio je Janković.

Kazao je da je šteta pričinjena na Ðuričkovićevoj i okolnim kućama najveća koju je video u dosadašnjim napadima na njegove kolege.

Istakao je da više od pričinjene štete zabrinjava to što je napad izvršen dok su deca bila u kući.

"Moglo je da dođe do ugrožavanja njihovih života, a to posebno zabrinjava", kazao je Janković.

Dodao je da ne znaju šta je motiv, da li je napad povezan sa postupanjem njegovog kolege ili generalno sa nečim što se dešava u UIKS-u, ali da je veoma bitno da nadležni to utvrde.

"Bez obzira na to da li je povezan sa postupanjem Đuričkovića ili bilo kog drugog službenika, bitno je da se što pre dođe do saznanja od koga su ugroženi", rekao je Janković i dodao da ne sumnja u postupanje policije i tužilaštva, naglasivši da je osim tužioca, jutros na licu mesta bio i načelnik Odeljenja bezbednosti.

Janković je rekao da je Đuričković zaposlen u delu UIKS-a u kom je niži nivo opasnosti po bezbednost.

"Što se tiče poslednjeg perioda, nismo imali nikakava saznanja koja bi ukazivala na ovaj događaj", rekao je Janković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA