≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Porodica iz Sandžaka zbog hidžaba izbačena sa plaže kod Utjehe: Snimak incidenta izazvao haos na Internetu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nadležne službe Crne Gore još nisu reagovale na ovaj incident

Burqini Burkini Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Plaža Rocky beach u blizini Utjehe u Crnoj Gori postala je epicentar skandala nakon što je vlasnik plaže izbacio porodicu, jer je ćerka nosila hidžab.

Incident, koji je zabeležen na video snimku izazvao je ogorčenje i kritike javnosti, istovremeno otvarajući pitanja o toleranciji i jednakosti na Crnogorskom primorju, navodi Sandžakpress.

Porodica je došla na plažu kako bi uživala u sunčanju i morskim radostima. Međutim, situacija se naglo pogoršala pošto je vlasnik plaže intervenisao i pokazao netoleranciju prema nošenju hidžaba. Na snimku se, navodi se, jasno čuje rasprava između vlasnika plaže i porodice, tokom koje je vlasnik izjavio: "Zato što mrzim muslimane".

Ovakva izjava izazvala je oštru reakciju prisutnih i izazvala negativne komentare na društvenim mrežama. Kako su mnogi ukazali, plaža Rocky beach često privlači posetioce iz muslimanske zajednice, posebno Bošnjake i Albance. Negativan odgovor na vlasnikov postupak ukazuje na zabrinutost zbog moguće diskriminacije i netolerancije prema verskim manjinama.

Nadležne službe Crne Gore još nisu reagovale na ovaj incident, ali se očekuje da će javnost tražiti da se istraži ova situacija i preduzmu odgovarajuće mere kako bi se osigurala jednakost i poštovanje različitih identiteta na crnogorskom primorju.

Porodica izbačena sa plaže zbog hidžaba Foto: Facebook

Ostaje da se vidi kako će se situacija dalje razvijati i da li će ovaj incident pokrenuti širu diskusiju o toleranciji, raznolikosti i pravima verskih manjina u Crnoj Gori.

(Telegraf.rs)

Video: Na ovoj ulcinjskoj plaži se svaki dan u 18 časova intonira himna Jugoslavije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    7. avgust 2023 | 21:25

    Samo me zanima mogu li u Iranu, Avganistanu, Saudijskoj Arabie, Jordan i ostalim islamskim zemljama žene da se kupaju javno u bikiniju, i mogu li da šetaju slobodno u mini suknjama, šortsevima, golih ruku, bez marama, otkrivenih lica...? Ako ljudi u tim zemljama poštuju vrednosti i zakone tih zemalja, zašto ne bi i muslimani poštovali vrednosti i zakone sekularnih država? Ili ceo svet treba da se prilagodjava njima i gejevima? Praktikuj ti svoju veru, ali kod sebe kući, ili idi u zemlje gde važe šerijatski zakoni.

  • Vera

    7. avgust 2023 | 21:16

    Kad mi, zene iz Evrope putujemo u islamske zemlje dobijamo uputstva o strogim pravilima oblacenja i ponasanja tamo, a kad one dodju u Evropu ne zanimaju ih nasa pravila, ma nemoj? Pa, vidi, sestro, idi tamo gde ti se svidja a gde ti se ne svidja ne idi - to, braco i sestre, vazi za sve nas i u svakom smislu. Postujmo se medjusobno i prilagodjavajmo ako mozemo i zelimo a ne namecimo jedni drugima nase identitete, jer svi imamo svoje. Svako dobro!

  • Šone

    7. avgust 2023 | 21:32

    ..najpre ..izjava vlasnika plaze je izvučena iz konteksta ..tj izrezana je izjava ., A drugo , gospođo(ice) idite u Saudijsku Arabiju i kupajte se ako hoćete i u odelu za ronjenje .i prestanite tako "naivno"da reklamirate stavove svojih muškoh članova porodice tj plemena .koji su istovrwmeno skoro u "tangama ".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA