Vreme čitanja: oko 1 min.

Bujica probila korito Drave, evakuisano dvadesetak ljudi: "Voda je došla za sat vremena"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki deo Hrvatske poslednjih dana se bori s poplavama i nabujalim rekama. Ministarstvo odbrane je na kritična područja poslalo i vojsku

  • 0
Hrvatska, poplave Foto: Tanjug/HINA/ OZREN ŠPIRANEC

U mestu Sigetec u Koprivničko-križevačkoj županiji Drava je u noći s utorka na sredu prodrla u kuće, zbog čega je evakuisano dvadesetak ljudi, javlja portal 24sata.hr.

Voda koja nadire iz Drave u Šodericu došla je do vikendica, a neke i poplavila, javlja taj portal. Kako kažu meštani, nivo vode raste po 7-8 centimetara na sat.

Najviše problema imaju vikendice u blizini Ronilačkog kluba, gde meštani grade nasipe da se obrane, piše epodravina.

"Ovo nismo očekivali ni u najluđim snovima", rekli su meštani.

"Trenutno je odsečen deo sela prema Dravi i čeka se povlačenje vode. Evakuisano je dvadesetak ljudi", izjavila je za Hinu načelnica štaba Civilne zaštite opštine Peteranec Ivana Dombaj Čižmak.

Voda je, kako kaže, ušla u desetak kuća, a selo je opkoljeno sa dve strane, od potoka Gliboki i drugog dela Drave koja se slila s područja opštine Drnje.

Za održavanje komunikacije sa selom i prevoz zaduženi su isključivo vatrogasci. Deo je trenutno prohodan preko novog mosta gde se može jedino traktorom, ali je tokom noći voda bila previsoka pa ni to nije bilo moguće.

"Voda je došla u roku od sat vremena. Sve je bilo pod kontrolom do 23 sata, ali iza ponoći voda je počela rapidno rasti i odjednom se nivo podigao, a na to nismo mogli da utičemo koliko god da smo bili spremni. Zečji nasipi su postavljeni i s jedne i s druge strane mosta i oko kuća, ali, nažalost, nisu izdržali tu silnu količinu vode koja je prodrla i naočigled rasla", rekla je ona.

(Telegraf.rs)

Video: Za samo 3 minuta teren kompletno potopljen: Snaga prirode u jednom snimku iz Zagreba

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA