Vreme čitanja: oko 1 min.

Spasioci evakuisali trudnu majku i decu, a komšija popravio most: Herojske priče iz poplavljene Slovenije

Vreme čitanja: oko 1 min.

U pomoć u opasnoj i razrušenoj Koruškoj u utorak je priteklo 20 gorskih spasilaca iz raznih udruženja Gorske službe spasavanja

  • 0

Sloveniju je u utorak šokirala priča lokalnog preduzetnika sa Prevalja koji je preko noći zavario most. Ali još jedna priča sa srećnim završetkom dolazi iz Koruške. Gorski spasioci spasili su vojnim helikopterom porodicu s opasnog i nepristupačnog terena. Ta porodica uskoro očekuje novog člana, javlja 24ur.com.

U pomoć u opasnoj i razrušenoj Koruškoj u utorak je priteklo 20 gorskih spasilaca iz raznih udruženja Gorske službe spasavanja. Pomogli su ukućanima i njihovim kolegama spasiocima koji su prošle nedelje ostali bez svega.

Pored otklanjanja posledica poplava, pobrinuli su se i za evakuaciju stanovnika, posebno iz viših i nepristupačnih delova regiona. U tome su im pomogla tri vojna helikoptera.

Prilikom evakuacije jedne od kuća naišli su na trudnu majku i njenu decu. Kako su napisali, porodica bi narednih dana trebalo da dobije novog člana. Trudnica i deca su prebačeni na bezbedno, gde će narednih dana moći da sačekaju dolazak novog člana porodice.

Takođe su evakuisali još nekoliko ljudi kojima je bila potrebna hitna medicinska pomoć. "Međutim, dirnula nas je i priča jedne starije gospođe koja nije htela da napusti svoj dom. Posle dobrih sat vremena ubeđivanja, pristala je da leti helikopterom Slovenačke vojske", takođe su saopštili spasioci.

Na Prevalju će, zahvaljujući lokalnom preduzetniku, stanovnici moći da pređu novozavareni most. Poslednjih nekoliko dama je samo žica povezivala 1.500 stanovnika na drugoj obale sa radnjama i osnovnim dobrima.

(Telegraf.rs)

Video: Pripadnici Vojske Srbije upućeni u Sloveniju radi pružanja pomoći

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA