Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle skoro nedelju dana, tele spaseno iz blata u slovenačkoj Savinjskoj dolini

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
Slovenija Čatez poplava polave Foto: Telegraf

Slovenačka vojska i pripadnici civilne odbrane spasili su zarobljeno tele na području Savinjske doline, koje je skoro sedam dana bilo zatrpano u blatu i ruševinama i nekim čudom preživelo, saopštila je Slovenačka vojska.

Proces spasavanja dvomesečnog teleta pod imenom Gomzi bio je izuzetno zahtevan, jer je izbavljeno posle skoro nedelju dana, prenela je RTV Slovenija.

Slovenački vojnici su ga iskopali uz pomoć bagera, a potom je tele helikopterom prebačeno na kliniku na dalje zbrinjavanje. Prema prvim informacijama, životinja nije u najboljem stanju.

Tokom poplava, imanje porodice Fale zahvatilo je klizište i teško oštetilo štalu, u kojoj je blato zatrpalo osam grla stoke, a nakon katastrofe čulo se jedino dozivanje teleta.

Udruženje Pasja nota navelo je u sredu da je tele poslednje mleko dobilo u četvrtak uveče, a takođe mu nedostaje sena.

Posada policijskog helikoptera, jedna je od nekoliko ekipa koje ovih dana spašavaju živote i dostavljaju hranu i druge potrepštine na mesta odsečena od sveta.

Kako je saopštila policija, posada helikoptera je sa farme negde u Savinjskom spasila dva preživela prasića i premestila ih na bezbedniju lokaciju u okviru iste farme, nekoliko stotina metara dalje od prethodnog prebivališta.

"Ko kaže da svinje ne lete?", napisali su.

Kako je objašnjeno u objavi na društvenim mrežama, voda je na toj farmi odnela celu štalu, uz krave i jedno prase, a jedna kobila sa farme je sama pobegla iz vode.

(Telegraf.rs)

Video: Kuće poplavljene, spasavanje je u toku u delovima Slovenije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA