Vreme čitanja: oko 2 min.

Ivanki uspešno uklonjen tumor od 20 kilograma: "Mislila sam da sam se ugojila"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gospođa dugo nije bila svesna svog zdravstvenog problema jer, kako je rekla, ništa nije bolelo

  • 0
Lekari, Operacija Ilustracija: Pixabay/Sasin Tipchai

U Gospiću je jednoj ženi uklonjen tumor od 20 kilograma, a objavljene fotografije su više nego šokantne.

Bivši ministar zdravlja, ginekolog Darko Milinović objavio je na svom Fejsbuku izvanrednu vest o uspešnoj operaciji tumora teškog skoro dvadeset kilograma!

- To je bio najveći tumor koji smo do sada operisali, težak oko 20 kilograma. Bilo je nezgodno, ali Ivanka je danas kod kuće, sa svojim najmilijima. Sretno joj ubuduće i hvala što nam je ukazala poverenje da obavimo operaciju - rekao je bivši ministar zdravlja i direktor Opšte bolnice Gospić.

Milinović je u kratkom intervjuu za Jutarnji list rekao da ne bi izlazio u javnost s pričom o uspešnoj operaciji ogromnog tumora u gospićkoj bolnici da je to od njega nije tražila sama pacijentkinja.

- Pacijentkinja je u našu bolnicu u Gospiću došla kada joj je stomak već bio ogroman. Brzo smo saznali o čemu se radi i izvršili operaciju. Uklonili smo zaista ogroman tumor, težak dvadesetak kilograma. Pacijent je danas otpušten iz bolnice i dobro je. Po završetku PHD (patohistološke analize) znaćemo da li je tumor bio benigni ili ne - rekao je Darko Milinović.

Ivanka Murgić, pedesetosmogodišnjakinja iz Perkovića, kaže da je operacija prošla dobro, te da se ovom prilikom želi zahvaliti svim sestrama i svim lekarima sa ginekološkog odeljenja gospićke bolnice.

- Bili su od izuzetne pomoći i mnogo su mi pomogli. Znate, sve se odigralo veoma brzo, bila sam jako uplašena, a oni su mi dali zaista veliku podršku – kaže ona.

Dugo nije bila svesna zdravstvenih problema jer, kako je rekla, ništa je nije bolelo.


- Nisam imala nikakvih poteškoća, samo mi je stomak počeo da raste. Mislila sam da sam se ugojila, a onda da možda imam neke smetnje ili probleme sa crevima... Na kraju sam otišla na ultrazvučni pregled abdomena, ali nije ništa pokazao. Nakon toga su uradili dubinski CT, koji je konačno otkrio tumor. Nakon toga, sve se vrlo brzo dogodilo u bolnici u Gospiću. Tamo sam tek otkrila da imam ginekološki problem, odnosno da imam ogromnu cistu na jajniku. Sutra ću previti ranu i za sada se osećam odlično. Nadam se da će rezultati patohistološke analize pokazati da je reč o benignom tumoru i da će se sve na kraju dobro završiti – rekla je Ivanka Murgić za Jutarnji list.

(Telegraf.rs)

Video: Žena svira violinu tokom operacije tumora na mozgu: Čudo medicine u jednom snimku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA