≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žene u BiH izlaze na ulice zbog stravičnog ubistva u Garadčcu: "Ovde se žene ubijaju jer traže zaštitu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najavile su da će u 15 sati biti na ulicama

  • 1
Gradačac Foto: Tanjug/AP

Ženska mreža BiH najavila je da će u 15 sati građanke izaći na ulice da protestuju zbog stravičnog ubistva žene u Gradačcu.

"Prijavila je nasilje - pa ju je ubio. Ovde se žene ubijaju jer pružaju otpor. Ovde se žene ubijaju jer traže zaštitu. Spontano izlazimo na ulice danas u 15:00. Uz saobraćajnice, noseći umrlice i pištaljke. Ne blokirajte ulice", navele su i dodale:

- Tražimo od institucija ove države da zaštiti sve žene koje prijavljuju nasilje i da po službenoj dužnosti ispituju sve moguće indicije da se nasilje negde dešava.

Inicijativa građanki/na Mostara najoštrije je osudila femicid počinjen danas u Gradačcu te pozvala nadležne organe da postupe u skladu sa zakonom, a vlast u Bosni i Hercegovini da problemu i sve češćoj pojavi femicida u BiH pristupe ozbiljno.

- Muškarac iz Gradačca na društvenoj mreži Instagram objavio je video uznemirujućeg sadržaja, navodeći javnosti da će uživo videti ubistvo. Nakon toga se na snimku vidi kako ispaljuje metak u čelo ženi koja je teško pretučena. Kao i za većinu stvari u Bosni i Hercegovini, nešto dobije pažnju tek onda kad je 'šteta već pričinjena' - napisali su u saopštenju iz Inicijative građanki/na.

Na kraju su pozvali sve nevladine organizacije u Mostaru, građane i građanke da im se danas u 15 sati pridruže na Španskom trgu u Mostaru na mirnom okupljanju.

(Telegraf.rs)

Video: Na ovom mestu je Nermin Sulejmanović izvršio drugo ubistvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pionir

    11. avgust 2023 | 16:06

    Briga politicare za gradjane, njih zanima kako se sto brze obogatit i povecat svoje bogastvo steceno pljackom drzavne imovine bivse Yuge. Skoro su sve unistili a bili smo 3-4 u Evropi. Sve je ogrezlo u pljacki i kriminalu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA