Vreme čitanja: oko 1 min.

"Drava se u Osijeku izlila, ali to smo i očekivali": Reka je brza i mutna, budite oprezni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predviđeno da se na delu šetališta sakuplja višak vode, koji neće dovoljno narasti da ugrozi ostatak grada

  • 0
Hrvatska, poplave Foto: Tanjug/HINA/OZREN ŠPIRANEC

Zamenik gradonačelnika Osijeka i načelnik osiječkog Štaba civilne zaštite Dragan Vulin izjavio je danas da se reka Drava, prema očekivanjima, izlila na šetalište na levoj obali, ali da su postavljene zaštitne ograde i da je Osijek "dobro branjen".

- Drava se izlila na šetalište na levoj obali u Osijeku, ali to smo očekivali - rekao je Vulin i dodao da je to planirano, pošto je predviđeno da se na tom delu šetališta sakuplja višak vode, koji neće dovoljno narasti da ugrozi ostatak grada, piše Hina.

On je istakao da je Osijek ''dobro utvrđen'' pre svega zahvaljujući Hrvatskim vodama, koje su nakon poslednje poplave 2014. godine izvele niz radova na utvrdi na obe strane obale u Osijeku, kod Donjeg Grada i naselja Podravlje, pa više nema ugroženih područja na teritoriji grada Osijeka.

On je dodao da su kod šetališta postavljene i zaštitne ograde i pozvao građane da se ponašaju odgovorno, pošto je Drava sada opasna, prenosi Tanjug.

- Molim sve sugrađane i sugrađanke i sve posetioce Osijeka, da na tom mestu budu posebno oprezni. Ne događa se toliko često da se Drava izlije, pa ljudi žele da to vide, ali je teško proceniti gde se nalazi ivica šetalitša, a Drava je veoma brza i mutna - rekao je Vulin.

Hina dodaje da životinje u osječkom Zoološkom vrtu takođe nisu ugrožene.

(Telegraf.rs)

Video: Za samo 3 minuta teren kompletno potopljen: Snaga prirode u jednom snimku iz Zagreba

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA