Vreme čitanja: oko 2 min.

Ubijenu Nizamu danas ispraćaju na večni počinak: Dan žalosti u Tuzlanskom kantonu, protesti u gradovima BiH

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čitav region podigao je na noge ne samo zbog hladnokrvnog ubistva bespomoćne žene, kojoj je pred devetomesečnom bebom pucao u čelo, već i zbog činjenice da je u potonjem prenosu uživo na Instagramu pretio da će nastaviti da seje smrt, što je na kraju i učinio

  • 5
Nermin Sulejmanović, Gradačac Foto-kolaž: Nikola Tomić, Instagram, Facebook

Nizama Hećimović (38), koju je u petak brutalno ubio bivši nevenčani suprug Nermin Sulejmanović, biće sahranjena danas na lokalnom groblju u u Mionici - Krčevina.

U BiH i čitavom regionu već danima su ljudi u šoku zbog masakra u Gradačcu gde je, osim Nizame, Sulejmanović ubio još dva muškarca, ranio još tri osobe, a potom se ubio posle kraćeg bekstva i opsežne potrage policije.

Čitav region podigao je na noge ne samo zbog hladnokrvnog ubistva bespomoćne žene, kojoj je pred devetomesečnom bebom pucao u čelo, već i zbog činjenice da je u potonjem prenosu uživo na Instagramu pretio da će nastaviti da seje smrt, što je na kraju i učinio.

On je, podsećamo, ubio i oca i sina, turske državljane Denisa i Ondera Džengiza, s kojima je bio u sudskom sporu.

Ranjeni su policajac Husein Kotorić, rođak ubijene žene, kao i supruga, odnosno majka ubijenog turskog državljanina.

Ćerkica ubijene Nizame je zbrinuta u bolnici, nakon čega će o njoj voditi računa Centar za socijalni rad, do pronalaska staratelja.

U Gradačcu je u subotu proglašena trodnevna žalost, dok je danas Dan žalosti u Tuzlanskom kantonu, a u Sarajevu i Mostaru građani će danas izaći na ulice.

Podsetimo, Nizama je ubijena nekoliko dana nakon što je nevenčanog supruga prijavila za nasilje, a nakon čega je sudija Opštinskog suda u Gradačcu doneo odluku da ne odredi meru zabrane prilaska Sulejmanoviću.

Kako je ispričala tetka ubijene Nizame, nesrećna devojka se sedam dana krila kod nje sa detetom, strahujući od nasilnika. Prema njenim rečima, osmog dana je neko "otkrio lokaciju".

- Sedam dana je bila kod mene, osmi dan su izdali lokaciju, osmi dan je saznao gde se krije - rekla je Zijada, koja tvrdi da je samo policija znala mesto na kojem se Nizama skrivala.

Spekuliše se da je Sulejmanović od nekoga iz policije saznao gde se Nizama krije, a pojedini mediji spekulišu da mu je lokaciju otkrila pripadnica policije, koja je sa njim navodno bila u vezi.

Policija se još zvanično nije oglasila ovim povodom, a mediji pišu da MUP istražuje više svojih policajaca zbog moguće povezanosti sa Sulejmanovićem.

Još na dan ubistva novinarima Telegrafa je na licu mesta, u Gradačcu, od strane meštana saopšteno da je Sulejmanovićev prijatelj iz policije otkrio napadaču da je Nizama prijavila porodično nasilje, kao i gde se nalazi, ali ti navodi nisu zvanično potvrđeni.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je farma na kojoj Nermin Sulejmanović počinio samoubistvo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • q

    14. avgust 2023 | 07:51

    Napaćena ženo nekate anđeli čuvaju kad nije znao ovaj muški mostrum.😭🖤

  • vlakir

    14. avgust 2023 | 08:43

    One koji su izdali lokaciju, na dozivotnu!!!!!!

  • sarajka

    14. avgust 2023 | 08:26

    Dati dragi Alah podari naljepsi Dzenet ovo Svijeta!Porodici da smogne snage da krenu dalje mada je njihov zivot zavrsen u petak znam sta znaci gubitak dijeteta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA