Vreme čitanja: oko 1 min.

Irena pljačkala, Dado vozio: Hrvatski Boni i Klajd ojadili prodavnice, evo kako su uhvaćeni

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena je ušla maskirana sa kapuljačom preko glave i lica i naočarima za plivanje naprskanim crnim sprejom preko očiju

  • 0
Hrvatska Zagreb pljačka policija lopov Foto: Wikipedia/Orlovic, Profimedia

Irena (35) i Dado (48) optuženi su za razbojništvo u prodavnici u Karlovcu. Uzeli su oko 500 evra i preti im zatvor.

Kako se navodi u optužnici, prošlog oktobra oko 18.30 su se u suzukiju sviftu odvezli do prodavnice, gde je Irena ušla maskirana sa kapuljačom preko glave i lica i naočarima za plivanje naprskanim crnim sprejom preko očiju.

„Ušla je u radnju do blagajne sa kasom držeći bokser sa sečivom u podignutoj ruci i rekla blagajnici:

'Da se ​​nisi maknula i ništa uradila, tako mora biti.' Nakon toga je ključem otključala kasu, uzela novac i pobegla“, navodi se u optužnici.

Zagrebački par je vrlo brzo pronađen jer su ih odali snimci nadzornih kamera sa autoputa. Dado se branio ćutanjem, a većinu stvari je uglavnom priznala njegova devojka Irena. Kaže da je to uradila jer nisu imali novca za kiriju, piše portal Danica.hr.

Blagajnica je ispričala kako je tog dana u prodavnicu ušla mršava žena, obučena u crnu jaknu i tamnosive hulahopke, maskirana crnom kapuljačom koju je navukla preko glave i lica i malim plastičnim naočarima za plivanje koje su bile poprskane crnom bojom.

„Na rukama je imala crne rukavice, a u levoj ruci je držala uzak predmet, ne znam šta je bio, a toliko sam se uplašila da nisam mogla da vidim. Nakon što je uzela novac, istrčala je iz prodavnice i otrčala do svog automobila, koji ju je čekao desetak metara od prodavnice.

Ona je sela na suvozačevo mesto, nakon čega je vozač tog manjeg automobila naglo krenuo u pravcu Karlovca.

„Nakon što sam videla da se vozilo udaljilo, odmah sam pozvala policiju i upravnika prodavnice“, rekla je blagajnica tokom uviđaja.

Par je, inače, zaposlen, sa solidnim primanjima i neosuđivan. Šta im je prolazilo kroz glavu da to urade – teško je reći. Kasnije je Irena provalila u drugu prodavnicu, a šablon je bio isti.

(Telegraf.rs)

Video: Mislio da ga kamera ne snima, pa ukrao 17.000 dinara: Akcija na Zelenom vencu usred bela dana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA