Vreme čitanja: oko 1 min.

Slovenački ministar: Domaćinstva pogođena poplavama plaćaće struju 60 odsto jeftinije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema njegovim rečima, priprema se i tačna evidencija poplavljenih domaćinstava

  • 0

Slovenački ministar za zaštitu životne sredine Bojan Kumer izjavio je danas da će domaćinstva pogođena nedavnim razornim poplavama do kraja godine plaćati struju 60 odsto jeftinije.

"Mi smo osmislili meru da svim kupcima koji su bili poplavljeni do kraja godine obezbedimo struju za samo 0,1 cent po kilovat satu, odnosno jedan evro po megavat satu", rekao je Kumer na konferenciji za novinare.

Kako je rekao, ta mera je osmišljena zajedno sa svim snabdevačima električnom energijom.

"Ovo neće biti jedina mera koju predlaže Ministarstvo. Već smo najavili još neke mere. Jedna od njih je da zajedno sa civilnom zaštitom napravimo brže interventne timove za uspostavljanje napajanja i snabdevanja električnom energijom. Predlažemo i još nekoliko mera za interventni zakon, koje će takođe pomoći da se poboljša situacija za najugroženije potrošače. Radi se o našim procenama od četiri hiljade do sedam hiljada domaćinstava, evidencija se još pravi", rekao je Kumer.

Prema njegovim rečima, priprema se i tačna evidencija poplavljenih domaćinstava.

"Na radu su opštinske komisije, a operater sistema će pripremiti tačan spisak korisnika sniženih cena za snabdevače električne energije. Cilj je da se to uspostavi u roku od 14 dana", rekao je ministar.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA