Vreme čitanja: oko 1 min.

Vojnik koji je nožem napao kolegu srpske nacionalnosti izbačen iz službe

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz Ministarstva odbrane BiH ističu da je ustanovljeno da je kandidat na obuci M.Đ. počinio težu povredu vojne discipline te je u skladu sa važećim zakonskim aktima doneto Rešenje o prekidu osnovne vojne obuke i obustavljanja postupka prijema kandidata

  • 2
bosanska vojska, bosna, bosanski, vojska, vojnik, vojnici, uniforma bih Foto: Shutterstock

Vojnik bošnjačke nacionalnosti, koji je u kasarni "Zaim Imamović" u Pazariću navodno nožem napao na vojnika srpske nacionalnosti, izbačen je iz vojne službe, javlja klix.ba.

Oružane snage BiH su, nakon vanrednog događaja na osnovnoj vojničkoj obuci u Centru za osnovnu obuku OSBiH na lokaciji kasarne "Zaim Imamović" u Pazariću, preduzele neophodne mere na utvrđivanju relevantnih činjenica i odgovornosti aktera predmetnog događaja.

Iz Ministarstva odbrane BiH ističu da je ustanovljeno da je kandidat na obuci M.Đ. počinio težu povredu vojne discipline te je u skladu sa važećim zakonskim aktima doneto Rešenje o prekidu osnovne vojne obuke i obustavljanja postupka prijema kandidata.

"Oružane snage BiH nastavljaju insistirati na poštivanju Zakona o službi, Etičkog kodeksa ponašanja i ostalih zakonskih regulativa i propisanih procedura od strane svih pripadnika sistema odbrane, te će svaku povredu istih strogo sankcionisati", saopšteno je iz ministarstva.

Mediji su juče objavili da je vojnik na obuci u Oružanim snagama BiH napao nožem svog kolegu u kasarni u Pazariću.

(Telegraf.rs)

Video: Šabačka prekrivena cementom: Došlo do incidenta sa cisternom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA