≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Od tada ne spavam": Detalji pronalaska tela novoređenčeta u Lici

Vreme čitanja: oko 1 min.

Telo je pronašao stočar koji je došao po vodu za stoku

  • 0
Hrvatska policija mrtva beba Foto-ilustracija: Shutterstock

Telo novorođenčeta je pronađeno u mestu Prvan Selo kod Perušića u seoskom bunaru, a bilo je obmotano u crnu vreću. Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Policijske uprave ličko-senjske dovršili su opsežno i složeno kriminalističko istraživanje povodom pronalaska tela novorođenčeta na području Perušića.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičena 20-godišnja hrvatska državljanka počinila krivično delo teško ubistvo - dodali su.

Telo je pronašao stočar koji je došao po vodu za stoku.

- Skamenio sam se, od tada ne spavam - rekao je za Jutarnji list.

Devojku ispitali

Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu je objavilo kako su uhapšenu ispitali u ponedeljak, 15. avgusta.

- Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu je 15. avgusta 2023, u službi dežurstva, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhapšene hrvatske državljanke (21) zbog osnovane sumnje na počinjenje krivičnog dela teškog ubistva iz članka 111. tačka 2. Kaznenog zakona/11 - navode.

- Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnja osumnjičena od 30. jula do 4. avgusta 2023. na širem području opštine Perušić, počinila navedeno krivično delo na štetu tek rođenog deteta - kazali su u nastavku.

- Županijsko državno tužilaštvo u Karlovcu je, nakon ispitivanja, predložilo sudiji  istrage Županijskog suda u Karlovcu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičene zbog opasnosti od uticaja na svedoke i radi neometanog odvijanja postupka za kazneno delo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti dela posebno teške - navodi se u saopštenju.

- Sudija istrage delimično je prihvatio predlog državnog tužilaštva i osumnjičenoj odredio istražni zatvor po zakonskoj osnovi - saopštilo je tužilaštvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA