Vreme čitanja: oko 3 min.

Monstrum iz Gradačca navodno radio i u sobi za mučenje: Novi detalji iz dosijea Nermina Sulejmanovića

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Nije mi prvi put da ubijem", rekao je Sulejmanović u jednom od obraćanja tokom svog ubilačkog pohoda.

  • 7
Nermin Sulejmanović Facebook

Noć pre nego što će Nermin Sulejmanović započeti krvavi pohod u Gradačcu, na području Brčkog su zapaljena dva skupocena automobila. Oba su bila u vlasništvu E.K, vođe najopasnije kriminalne organizacije iz Gradačca. Upravo za tu mafijašku organizaciju radio je ubica Sulejmanović, piše srpskainfo.com.

Poslednji veći posao za E.K. Nermin Sulejmanović je odradio petnaestak dana pre masakra u Gradačcu. Oteli su jedan BMW mladiću iz Posavine koji je je bio na kamati kod E.K, piše Istraga.ba.

Ali, ono što je donekle remetilo odnose E.K. i Sulejmanovića bilo je Nerminovo uverenje da je njegova nevenčana supruga Nizama Hećimović ranije bila u ljubavnoj vezi s njegovim šefom – E.K.

Zato istražni organi sumnjaju da bi paljevina automobila E.K. mogla da ima veze sa Sulejmanovićem i masakrom koji je usledio.

Ubica Sulejmanović je, kako pišu mediji, bio povezan sa glavnim mafijaškim bosom iz Gradačca E.K. čiji je veći deo grupe "pao" 2013. godine. U optužnici protiv E.K, njegovog brata A.K, zatim R.K, E.A, M.Š, A.E, I.K, E.D. i E.M. je navedeno da su od 2006. do 2013. organizovali grupu koja je počinila više iznuda, zelenaštava, prevara, teških krađa, držanja oružja i drugih krivičnih dela.

Akcija "Nikita" – Sulejmanović hapšen u Hrvatskoj

Zajedno sa A.K, bratom E.K, masovni ubica iz Gradačca Nermin Sulejmanović hapšen je u Hrvatskoj u okviru akcije "Nikita".

Njih dvojica su, naime, bili dio kriminalne grupe koja je iz Albanije do Hrvatske (uhapšeni kod Primoštena) prebacila 806 kilograma marihuane. Sulejmanović je, zajedno sa E.K, bio zadužen za istovar droge koja je brodom "Poslušan" 2014. prebačena u Hrvatsku. Sulejmanović je priznao krivicu i nakon okončanja postupka vratio se u BiH gde nastavlja da radi za kriminalnu grupu E.K.

Soba za mučenje

Kada su pripadnici policijske pre deset godina sproveli akciju "Butik", i razbili kriminalnu grupu E.K, u njegovoj je kući, pored privatne teretane, pronađena soba za mučenje. Tu je, prema informacijama "Istrage", povremeno bio angažovan ubica Nermin Sulejmanović.

"Nije mi prvi put da ubijem", rekao je Sulejmanović u jednom od obraćanja tokom svog ubilačkog pohoda.

Koga je to, pre petka, ubio Sulejmanović, koji nikada nije procesuiran za ubistvo?

Nermin Sulejmanović je osuđen za pokušaj ubistva u Gradačcu. Naime, on je, u saradnji sa E.K. i njegovom porodicom 2005. metalnom šipkom pretukao jednog radnika (E.Dž.) u Gradačcu, za šta je osuđen na pet i po godina zatvora.

Sulejmanovićeve veze sa Čepinskom grupom

"Sedam osoba, među kojima je i D.B.B. iz Čepina uhapšeni i su u zajedničkoj akciji USKOK-a i policije kodnog naziva 'Lignja'. Sumnjiče se za udruživanje u grupu u sklopu koje su počinili opasnu radnju, te za pomaganje počiniocu nakon izvršenja dela. Konkretnije, sumnjiče se za palež vikendice Radovana Ortinskog, bivšeg glavnog državnog tužioca", glasila je vest objavljena 2018. godine u hrvatskim medijima.

Vikendica Ortinskog koja se nalazila u Postirama na Braču zapaljena je u aprilu 2017. Na mestu paljevine pronađena je krv i policija je posumnjala da je jedan od napadača zadobio povrede. Kasnije će se utvrditi da je to bio M.B, koji je zadobio teške opekotine. On je, prema informacijama hrvatske policije objavljenim u tamošnjim medijima, prebačen u BiH, gde se lečio. Nakon toga je prebačen u Nemačku.

Prema informacijama "Istrage", tokom skrivanja u BiH o M.B. su se brinuli članovi grupe E.K. među kojima je bio i ubica Nermin Sulejmanović.

Hvalio se hapšenjima, objavljivao detalje postupaka

Sulejmanović je već imao nekoliko nasilničkih ponašanja, tučnjava, a bavio se i trgovinom droge. Na društvenim mrežama je objavljivao fotografije kako ga specijalci hapse, a on na sve to prati s osmehom na licu.

Na jednoj od fotografija koje je objavio vidi se rešenje suda, kojim je navodno obustavljen postupak protiv njega, a koji se vodio zbog tuče i nanošenja lakih telesnih povreda.

"Još jedna obustava u nizu", napisao je on 2012. godine, prenosi "Blic".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srele

    20. avgust 2023 | 22:04

    Tako je to narode na divljem zapadu.

  • x

    20. avgust 2023 | 22:07

    Dal je ta žena znala šta on radi i s čim se navi?🙈🤮👎🤭

  • Miško

    20. avgust 2023 | 22:27

    Nije malo žena koje vole mačo muškarce. Znaju da su to opasni i nasilni tipovi, ali misle da njih neće. A takvih ludaka ne možeš lako da se rešiš. Sujetni su i mogu godinama da prave probleme... I ženi i čoveku sa kim ta žena hoće da živi... ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA