Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko izdrži najduže da leži, dobija 1.000 evra: U čuvenom crnogorskom takmičenju bori se 17 učesnika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veruje se da će ove godine biti oboren rekord od 117 sati ležanja, koji je postavljen pretprošle godine

  • 1
Takmičenje u izležavanju Printscreen: RTCG

U etno selu Montenegro-Brezna, između Nikšića i Plužina, u toku je tradicionalno takmičenje u izležavanju, a za nagradu od 1.000 evra bori se 17 učesnika. Organizator takmičenja i vlasnik Etno-sela Montenegro Mićo Blagojević rekao je da se ove godine prijavio 21 takmičar.

"Trojica su odustala prvi dan, jedan juče. Ima ih iz regiona, iz Hrvatske, BiH, kao i Rusa, Ukrajinaca", kaže Blagojević, dodajući da misli da ih ima više ove godine jer je nagrada za pobednika 1.000 evra.

On je rekao da veruje da će ove godine biti oboren rekord od 117 sati ležanja, koji je postavljen pretprošle godine.

"Vidim da su uporni. Nisu zahtevni, imaju obroke, donesemo im ponešto da popiju, pojedu, izdržali su juče po kiši četiri-pet sati. Do četvrtka je najavljeno lepo vreme, tako da mislim da mogu još dugo da leže", rekao je Blagojević.

Jedna od učesnica rekla je da je izležavanje počelo u petak, 18. avgusta, u 10.00 sati, da je takmičenje veoma zabavno, a ekipa sjajna.

"Ovo mesto je prelepo, čist vazduh, domaća hrana… Mi smo umorni i odmor nam je potreban", rekla je ona i našalila se da im je, pre svega, upala "sekira u med". Pojasnila je da na svakih osam sati imaju 10 minuta da odu do toaleta, da se malo protegnu, prenosi RTRS.

"Razgovaramo, upoznajemo se. Trenutno nas je ovde 17. Uživamo na društvenim mrežama, gledamo filmove, čitamo knjige", dodala je takmičarka. Druga učesnica, koja je već jednom pobedila u ovom takmičenju i postavila rekord, kaže da se ove godine prijavila jer je nagrada vrlo privlačna, ali i da se malo odmori.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krusko Medo

    21. avgust 2023 | 04:20

    Ма над црногорцима неможе нико,они су измислили и оно бицикло које се вози у полу лежећем положају🤣🤣😝

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA