Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečak (10) štapom za pecanje zakačio struju na pruzi: Pao je i ostao da leži nepomično

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečak je srećom spašen i dobro se oporavlja

  • 0
Prelaz pruge, pružni prelaz Foto: Pixabay

Dečak (10) teško je povređen u nesretnom slučaju u nedelju predveče na području Križevaca. Kako je saopštila policija, dete je oko 18.50 sati u Križevcima, u Ulici Ljudevita Modeca, prelazilo pružni prelaz i u ruci uspravno držalo štap za pecanje.

„Štap za pecanje je dodirnuo električne provodnike i struja je pogodila dete koje je teško povređeno, ali mu je odmah ukazana lekarska pomoć.

Policijski službenici će po prijemu medicinske dokumentacije podneti izvještaj nadležnom državnom tužilaštvu”, rekli su iz Policijske uprave Koprivnica.

Posle strujnog udara, dečak je pao na prugu i ostao da leži nepomično. Na sreću, spašen je i dobro se oporavlja.

Slična nesreća dogodila se prošlog decembra i Branimiru Dolencu (65), poznatom koprivničkom umetniku i strastvenom ribolovcu, dok je pecao u okolini Ludbrega, piše portal Danica.hr.

U jednom trenutku je štapom za pecanje dodirnuo dalekovode. Od jakog strujnog udara zadobio je teške povrede opasne po život. Nesreća se dogodila na bari u Selniku kod Ludbrega.

Tokom pecanja, ribar je podigao štap dug 13 metara u vazduh i vrh približio električnim vodovima koji prolaze iznad bare na visini od oko 13 metara od tla.

"Došlo je do prelaska električnog naboja sa vodova na štap koji je muškarac držao u ruci, pri čemu je zadobio povrede u vidu opekotina po telu", saopštila je tada varaždinska policija.

Dolenes se, na sreću, oporavio.

(Telegraf.rs)

Video: Lokomotiva na kojoj je došlo do strujnog udara koji je oborio dvanaestogodišnjeg dečaka na zemlju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA