≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spaseno dete u Ulcinju: Jak vetar ga odvukao tri kilometra od obale

Vreme čitanja: oko 1 min.

Akcija spasavanja trajala je svega 15 minuta od prijema poziva

  • 0

Na Velikoj Plaži u Ulcinju u ponedeljak je spaseno četvorogodišnje dete, kazao je CdM-u Žarko Lukšić, načelnik službe traganja i spasavanja u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama.

"Dežurni spasilac Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, Edis Sijarić u 9.35 časova je primio informaciju da je sa plaže Noki Beach (Velika plaža Ulcinj), jak istočni vetar odvukao na pučinu blizu Krša od Đerana četvorogodišnjeg dečaka iz tzv. Kosova, koji se nalazio na gumenom dušeku. Plivači su pokušali da doplivaju do ugroženog deteta, ali morske jake struje im u tom trenutku nisu dozvoljavale, te se dušek udaljio od obale približno tri kilometra ka Adi Bojani", istakao je Lukšić.

Hitnom upotrebom specijalnog spasilačkog skutera UPSUL, spasilac Sijarić je za samo nekoliko minuta došao do deteta i evakuisao ga uz asistenciju Enesa Skenderovića koji je, navodi Lukšić, krajnjim snagama uspeo da dopliva.

"Na sreću roditelja dečak je spasen u poslednjim trenucima, jer je postojala opasnost da uzburkano more prevrne dušek i pitanje je da li bi spasioci imali vremena da reaguju pravovremeno", navodi Lukšić.

Ističe da je akcija spasavanja trajala svega 15 minuta od prijema poziva.

"Kao pun pogodak se pokazala analiza UPSUL da rasporedi jedan specijalni skuter na Velikoj Plaži, jer je već desetak kupača spaseno sigurnog utapanja", navodi Lukšić.

(Telegraf.rs)

Video: Ogromne gužve, putnici iz pet vozila krenuli na jedan autobus: Stali tramvaji na Novom Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA