≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečaka (14) pretukli u policijskoj stanici, otac u hodniku slušao jauke sina: Horor u Republici Srpskoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dečaku su konstatovane povrede glave, vrata, leve ruke i noge.

  • 5
Policija, republika srpska, police Republic Srpska Foto-ilustracija: AFP/Profimedia

Maloletni dečak (14) pretučen je u Policijskoj stanici Osmaci u entitetu Republika Srpska. Kako je za Klix.ba rekao dečakov otac Juso Jusić njegovog sina su pretukli policajci jer dečak nije okrivio momke iz sela za događaj kojem nije prisustvovao.

Jusić kaže da su policajci došli do njega kući u selo Mahala juče kako bi uzeli izjave meštana nakon što se, kako pretpostavlja, desila pljačka koju su počinili momci iz sela. Međutim, kako tvrdi, njegov sin nije bio ni akter, ni svedok tog događaja.

- Danas su opet došli u 9:00 sati kako bi ispitali dete. Njemu su odmah rekli da nije okrivljen i da ide samo da da izjavu i da kaže šta su drugi uradili. Međutim, kako on nije prisustvovao nije mogao ni druge okriviti jer ne zna ništa - kaže Jusić.

Dodaje da je i on pošao sa sinom i da mu je kazano da će prisustvovati davanju izjave. Međutim, nije tako bilo. Dečak je izjavu dao sam, a on je bio u drugoj prostoriji iz koje je čuo njegove jauke.

- Počeli su da ga tuku i udaraju. Ja sam čuo da jauče i plače. Dete je izudarano, pretili su mu i izudarali ga da bi priznao nešto što ne zna - objašnjava Jusić.

Dečaku su konstatovane povrede glave, vrata, leve ruke i noge. Na pitanje kako je dečak sada, Jusić kaže da je isprepadan. Sa lekarskim nalazima će, kako kaže, sutra otići u PU Zvornik kako bi podneo prijavu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovo

    22. avgust 2023 | 19:26

    Dok je milicija tukla, više je bilo i poštenja i poštovanja. U moje vreme još bi i kući dobio batine čak i da nije kriv, samo zbog sramote što je priveden u miliciju. Sad je milicija degradirana i obesmišljena

  • Bivsi

    22. avgust 2023 | 19:59

    Kao bivsi sluzbenik nevjerujem ni rijec o svemu sto je.navedeno.

  • Ja i samo ja

    22. avgust 2023 | 22:59

    Kako je otac mogao slušati jauke vlastitog djeteta, pa ja bih se kao žensko potukla ako treba s policijom ali ne bih sigurno sjedila i slušala jauke svog malodobnog djeteta! Ako su ga zaista tukli, nikakva suspenzija nego odmah otkaz, zatvor i debelu novčanu kaznu za nanošenje fizičkih ozljeda i duševnu bol.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA