Vreme čitanja: oko 1 min.

Voze "nacvrcani" na biciklima: Rekorderka u Podravini naduvala skoro 4 promila alkohola, nije joj prvi put

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije retkost da u Podravini biciklistkinje, ali i biciklisti, prilično alkoholisani sednu "za volan"

  • 1
Biciklista, alkohol, rakija, pijanica Foto-ilustracija: pixabay.com, Telegraf

Alkoholna rekorderka tokom vikenda u saobraćaju u Hrvatskoj opet je iz Podravine. I to kakva rekorderka, prenosi Danica.hr.

Kako javlja policija, dama je naduvala oko 3,8 promila alkohola pa je isključena iz saobraćaja i čeka je paprena kazna. Sve se dogodilo još u subotu oko 17 sati u Pitomači.

- Najveća koncentracija alkohola od 3,76 promila utvrđena je kod žene koja je vozila bicikl starosti 43 godine koja je zatečena kako upravlja biciklom u subotu u 17 sati u Pitomači - izvestila je virovitička policija u ponedeljak.

Čini se da joj nije prvi put. Policija je ranije izvestila da je žena na bicikli njene starosti u Pitomači i lane krajem septembra oko 13 sati naduvala čak 3,63 promila, a mesec dana kasnije, u oktobru, opet ista žena u istome mestu i opet brutalna alkoholizovanost na biciklu od 3,08 promila.

Inače, nije retkost da su u Podravini biciklistkinje, a bogme i biciklisti, prilično "nacvrcani". Tako je u februaru prošle godine biciklistkinja (52) u Botovu kod Koprivnice naduvala 2,68 promila alkohola.

Ipak, nijedna od tih gospođa nije ni blizu lanjskom podravskom rekorderu, takođe s pitomačkog područja, koji je sredinom aprila zatečen kako upravlja biciklom s neverovatnih 4,42 promila!

- Muškarac (42) zatečen je kako upravlja biciklom pod uticajem alkohola u 12.50 sati u mestu Sedlarica na pitomačkom području - naveli su lani u aprilu iz virovitičke policije.

Kako je uopšte uspeo da se popne na bicikl s toliko promila, a kamoli da vozi, ostaje enigma.

(Telegraf.rs)

Video: Dejan Stević: Ko vozi dok kuca poruku ili surfuje na telefonu ima opažanje kao "mrtav pijan" čovek

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    23. avgust 2023 | 06:33

    Sa 4 promila ne bi znao da prepoznam svoj bicikl a kamoli da ga vozim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA