Vreme čitanja: oko 2 min.

Aktivirao je bombu u kuhinji, prizor je bio stravičan! Nova saznanja o eksploziji u Dugom Selu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Povređeni ima teške telesne povrede trbuha i donjih ekstremiteta i završena je trosatna operacija

  • 0
Policija, Hrvatska, ubistvo Foto: PU Zadarska

Dve starije osobe poginule su u eksploziji koja se dogodila u Zagrebačkoj ulici u Dugom Selu danas oko 13.30 sati. Treća osoba je teško povređeba i operisana u KB Dubrava.

Kako saznaje Jutarnji list 85-godišnjak je u prizemlju kuće aktivirao ručnu bombu u kuhinji u kojoj su u tom trenutku bile tri osobe. On i 79-godišnjakinja su preminuli odham, dok je 80-godišnjak teško povređen.

Muškarac (85) koji je aktivirao bombu je iz naselja nešto više od desetak kilometara od Novog Marofa, dok je 79-godišnjakinja iz jednog mesta u okolici Krapine.

Do ekplozije je došlo u prizemlju objekta koji pruža usluge starim osobama. Policija ovaj događaj tretira kao ubistvo i samoubistvo.

Kristijan Ćupurdija, specijalista abdominalne hirurgije kazao je da povređeni ima teške telesne povrede trbuha i donjih ekstremiteta, te da je završena trosatna operacija povređenog.

"Ovo je bila jedna od najmučnijih intervencija koje su se dogodile na našem području. Prizor je bio stravičan", rekao je komandant VZG Dugo Selo Željko Remenar.

Gradonačelnik Nenad Panian, koji živi u susedstvu, novinarima je rekao da je u objektu živelo ukupno petero ljudi. Preostalih dvoje zbrinuto je preko socijalne službe.

"Došlo je do eksplozije eksplozivne naprave. Dakle, nije plin", rekao je Panian koji je ponovio da nije ni znao da tu žive starije osobe.

"Grad ima 22.000 stanovnika, ne znam baš sve", rekao je dodavši da ne zna ni da li je to bio legalan posao, jer koliko zna vlasnik objekta se bavi stolarijom.

Što se tiče ilegalnog oružja, Panian je rekao da je u Dugom Selu "dosta stanovnika iz rata". Rekao je da se lako dolazi do oružja i da je "psihička situacija u svetu nakon korone i rata drugačija".

Iz Ministarstva socijalne zaštite kažu da su u navedenom objektu bili u nadzoru proletos i da nisu utvrdili nikakve nepravilnosti.

A eksplozivnu napravu za koju se tek treba veštačenjem pronađenih ostataka utvrditi o kojoj se vrsti radi, 85-godišnjak je, prema nezvaničnim informacijama doneo odnekud sa sobom. Da li ju je poneo sa sobom sa svog imanja ili ju je nabavio na drugom području, nije poznato.

(Telegraf.rs)

Video: Eksplozija u kući na levoj obali Dunava: Eksplodirala verovatno plinska boca, vlasnik povređen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA