Vreme čitanja: oko 1 min.

Ulice poplavljene, tukao grad veličine jajeta: Prvi snimci snažnog nevremena u Sloveniji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spasilačke službe upozoravaju građane na moguće odrone

  • 0

Snažno nevreme s jakim pljuskovima, vetrom i gradom zahvatilo je zapad Slovenije.

Delovi zemlje su ostali bez struje, voda je ušla u neke trgovine, javlja 24ur. Nevreme se zatim premestilo prema Vipavskoj dolini i Goriškoj. U Ajdovščini je već pao grad veličine jajeta, razbijeno je više automobila.

Jako nevreme prethodno je zahvatilo i obalu. Zbog kratkotrajnog obilnog pljuska voda je poplavila Skladiščnu ulicu u Izoli. Voda se probila i u neke prodavnice, poplavljen je i Prešernov trg, javlja 24ur.

Iz Saobraćajno-informativnog centra upozoravaju da na pojedinim deonicama ima odrona na ulicama na području između Seče i Izole i između Dragonje i Kopra. Olujni sistem nastavlja da se kreće u smeru severa prema Gorenjskoj, stoga budite oprezni, upozorava portal Meteoinfo Slovenija.

"Kasnije će se oluje i pljuskovi pomeriti istočnije", dodaju.

Poplavljena je i portoroška plaža i centar grada. Prema podacima slovenačke Agencije za ekologiju, na obližnjoj vazdušnoj luci do pola tri popodne već su pale čak 92 litre kiše po kvadratnom metru. Onde je između 13 i 13.30 sati palo dodatnih 25 milimetara kiše, u Tolminu 37 milimetara, na Šebreljskom vrhu 24 milimetra, u Kopru 22 milimetra, na Bukovskom vrhu 23 milimetra, a u Bovcu 21 milimetar.

"Lokalno na zapadu već je palo blizu 100 milimetara kiše. Olujni pojasevi, koji uz intenzivne oborine sežu sve do sjeverne Slovenije, sljedećih će se sati pojaviti i u središnjoj i istočnoj Sloveniji", upozoravaju iz Arsa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA