≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vujičić negirao krivicu za šverc 850 kilograma kokaina: Crnogorskim pomorcima preti doživotna

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dvojica crnogorskih državljana optuženi su po jednoj tački. Ako budu osuđeni, preti im maksimalna kazna doživotnog zatvora.

  • 0
Helikopter Australija marinci Foto: Tanjug/AP

Glavni inženjer na brodu za prevoz tereta koji je navodno korišćen za šverc više 850 kilograma kokaina ka Australiji, Radovan Vujičić iz Crne Gore, negirao je krivicu i izjavio da namerava da se bori protiv optužbi.

Vujičiću se sudi u Pertu, kao i uhapšenom kapetanu broda Milanu Begoviću, nakon što je australijska policija u junu objavila da je zaplenila više od 850 kilograma kokaina na brodu "ST Pinot".

Kako prenosi "West Australian", Vujičić namerava da se bori protiv optužbi, a zatvoren je od maja ove godine nakon što su savezni agenti obavili vanredni pretres broda i našli drogu.

U junu su objavljeni snimci koji pokazuju gde je 850 kilograma kokaina nađeno skriveno u trupu broda za rasuti teret. Droga je zaplenjena u sklopu istrage o navodnoj međunarodnoj zavjeri za krijumčarenje droge.

Kapetan "ST Pinot" Milan Begović, i glavni inženjer Radovan Vujičić, obojica iz Crne Gore, pojavili su se u junu pred sudom u Pertu optuženi za šverc narkotika iz inostranstva.

Australijski tužioci tvrde da su crnogorski državljani znali da je kokain sakriven na brodu "ST Pinot" i da su planirali da ga bace na obalu Fremantlea kako bi ga pokupila druga grupa.

Zapovednik je navodno dao instrukcije drugim članovima posade da promene kurs broda dok se približavao luci, kako bi se sreo sa drugim brodom, piše na zvaničnom sajtu australijske federalne policije (AFP). Navodi se i da razmena nije uspela.

Pomorci su tada navodno pokušali da sakriju drogu tako što su vodom napunili rezervoar, u kojem je droga bila sakrivena, i uputili članove posade da daju lažne informacije špediterima.

Dvojica crnogorskih državljana optuženi su po jednoj tački. Ako budu osuđeni, preti im maksimalna kazna doživotnog zatvora.

AFP piše da je droga pronađena 25. maja, a da je policija o tome informisala javnost u junu. Brod je plovio iz Južne Amerike.

Tamošnji mediji isticali su da se radi o jednoj o najvećih zaplena droge u novijoj istoriji u Australiji.

Vrednost zaplenjenog kokaina na crnom tržištu procenjuje se na oko 375 miliona australijskih dolara.

(Telegraf.rs)

Video: Pogledajte akciju hapšenja: Srbin i Hrvat pali sa 700 kilograma kokaina na Kanarskim ostrvima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA