Vreme čitanja: oko 3 min.

Vozač nestao, očajna porodica u suzama optužuje i policiju: "Pa, jeste li svesni što mu se možda dogodilo!?"

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Celu noć nismo spavali, obilazimo šume i polja, a policija se samo vozi po putu. Oni su obustavili potragu", tvrde u obitelji. Stigao im je i odgovor iz policije...

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

Još se ne zna gde je vozač "Honde" koji je u nedjelju ujutro oko 8.05 sati izazvao saobraćajnu nesreću na putu Požega-Mihaljevci, usled koje je automobilom sleteo u reku Veličanku, nakon čega mu se gubi svaki trag, piše "Jutarnji list".

U toj je nesreći teške povrede zadobio 30-godišnji suvozač "Honde", dok je 70-godišnji vozač "VW Pola" koji je "Honda" udarila lakše povređen. U PU požeško-slavonskoj potvrdili su za "Jutarnji" da je vozač 37-godišnjak s područja Velike, a oni su saznali da se radi o N.M. iz Mihaljevaca, koji je na privremenom radu u Nemačkoj, zbog čega su na "Hondi" nemačke registarske oznake.

Policija je najavila da će protiv 37-godišnjaka podneti krivične prijave zbog izazivanja saobraćajne nesreće i nepružanja pomoći unesrećenim osobama, te su za "Jutarnji" potvrdili da i dalje za njim tragaju.

U isto vreme, njegova je porodica očajna, a sada su nezadovoljni i jer je, prema njihovim riječima, obustavljena intenzivna potraga za N.M.

"Očajni smo"

"Mi zapravo ne znamo ništa o tome što se dogodilo i je li N. uopšte pobegao kako se navodi u policijskom izveštaju, odnosno je li to svesno učinio. Štaviše, s obzirom na okolnosti nesreće, velika je mogućnost da je i sam teško povređen, a kako vidimo, intenzivna potraga za njim je prestala. Nezadovoljni smo zbog toga. Mi ga tražimo od nedelje ujutru, celu noć nismo spavali, obilazimo šume i polja, a policija se, kako vidimo, samo vozi po putu i to je njihova potraga. Znači, oni su obustavili potragu, a mi smo očajni. Sigurni smo da bi se on već negde pojavio, da bi došao svojoj kući i potražio pomoć da je u stanju. "Možda negde nepomično leži, a možda više i nije među živima. Mi više ne znamo gde bismo ga tražili", kroz suze je rekla očajna članica uže porodice N.M, dodavši i da ju je strah da ga nije možda povukla nekadašnja brana koja se nalazi nedaleko od mesta nesreće.

Do nesreće je, inače, došlo tako što je vozač "Honde" usled neprilagođene brzine prešao vozilom u suprotnu traku i prednjim levim bočnim delom vozila udario u prednji levi bočni deo "Pola", kojim je upravljao 70-godišnjak. Nakon toga, "Honda" je udarila u metalni stub sa saobraćajnim znakom i sletela u Veličanku, dok je "Polo" završio u kanalu s druge strane puta.

Prvi je na mestu nesreće bio Ladislav Valter iz Trenkova, koji je video "Polo" u kanalu i stao kako bi pomogao. Vozač "Pola" mu je rekao šta se dogodilo i da je on dobro, a Valter se malo prošetao i čuo pozive upomoć.

Autostoper

"Kada sam se približio, video sam plavi automobil u reci i čoveka pored auta koji je bio do vrata u vodi i nije se mogao pomeriti. Ušao sam u vodu i držao ga iznad vode dok mi nije došao pomoći još jedan čovek, a ubrzo je stigla i Hitna pomoć, pa smo ga svi zajedno izneli iz vode. Čovek u vodi je bio van sebe i znam samo da mi je rekao da je on bio suvozač u tom autu, a da ga je vozač ostavio i pobegao", ispričao je Valter i dodao da mu je povređeni 30-godišnjak, inače iz Požege, rekao da ga je vozač "Honde" povezao jer je stopirao.

Ali, policijska istraga utvrdiće jesu li se njih dvojica od ranije poznavali ili sreli i pre nego što su zajedno seli u automobil. U tom smislu pregledaju se i nadzorne kamere, a prema informacijama "Jutarnjeg" N.M. je poslednji put viđen u kafiću na benzinskoj pumpi na izlazu iz Požege prema Velikoj. Što se tiče prozivanja od strane porodice N.M, iz PU požeško-slavonske su rekli da nisu upoznati s time.

"Mogu potvrditi da policija u suradnji s HGSS-om i dalje traga za vozačem, ujedno i vlasnikom 'Honde'. Već u nedelju potraga je obuhvatila šire područje oko mesta nesreće u čemu su učestvovali i pripadnici HGSS-a uz pomoć pasa i dronova. I dalje činimo sve što je potrebno kako bismo pronašli 37-godišnjaka", rekla je Nikolina Janković, portparolka PU požeško-slavonske.

(Telegraf.rs)

Video: Iva je nestala na plaži Oficirac, nakon nekoliko dana pronađena je mrtva

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA