Vreme čitanja: oko 1 min.

Vetar nosio krovove u Sisku, naseljem prošla i pijavica: Ženu kod Karlovca udario grom

Vreme čitanja: oko 1 min.

U nevremenu u prigradskom naselju Palanjek oštećeno desetak kuća, vatrogasci su na terenu

  • 0
Sisak, pijavica Foto: CCTV

Kratkotrajno nevreme koje je u poslepodnevnim satima prošlo zagrebačkim područjem nastavilo je dalje prema istoku. Iako zasad nisu zabeležene neke velike štete u Zagrebu, snažan vetar izazvao je probleme meštanima Siska.

U nevremenu je oštećeno desetak kuća u prigradskom naselju Palanjek. Vatrogasci su na terenu kako bi sanirati štetu.

U Zagrebu je kratkotrajno padao pljusak praćen vetrom i grmljavinom, zbog čega je od 15 sati zaustavljen i saobraćaj Slijemenske žičare. Većih poremećaja nije bilo.

Naknadno se oglasio i Grad Sisak, prenoseći izave meštana koji tvrde kako je područjem prošla pijavica koja je oštetila kuće.

- Prvi radovi na sanaciji oštećenja već se obavljaju, a gradonačelnica je najavila i konkretnu materijalnu pomoć kao i u prethodnim slučajevima u Selima i Gredi koje je prošle godine takođe zahvatila pijavica - poručuju iz Grada.

Županijski centar Karlovac dobio je dojavu da je u Dugoj Resi od udara groma povređena žena. Obaveštene su nadležne službe. Osoba je zbrinuta u karlovačkoj bolnici i, prema trenutno dostupnim informacijama, nije životno ugrožena.

Inače, prema prognozi DHMZ-a, tokom dana se nastavlja promjenljivo vreme s mestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, češće na Jadranu, u planinama i u unutrašnjosti Dalmacije. Pljuskovi mogu biti jače izraženi uz obilne padavine u kratkom vremenu, posebno duž obale. Vetar povremeno umeren južni i jugozapadni, na Jadranu i jugo, mestimčno i jako. Najviša dnevna temperatura do 28°C. Izdata su upozorenja za gotovo celu zemlju, piše Večernji list.

Ovog poslepodneva oglasilo se i Uprava civilne zaštite, najavljujući narandžasti meteoalarm zbog kiše na rečkom području. Osim toga, ponegdje se očekuje i obilna kiša do 120 mililitara.

– Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu. Moguće je plavljenje imovine i saobraćajne mreže te prekid snabdevanja energijom, prekid komunikacijske mreže kao i prekid snabdevanja vodom. Opasni su uslovi za vožnju zbog smanjene vidljivosti te proklizavanja na mokrim kolovozima – upozorava Direkcija.

(Telegraf.rs)

Video: Nevreme pogodilo ova dva grada: Vozila mile potopljenim ulicama, delovi Niša se zabeleli

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA