Vreme čitanja: oko 1 min.

Milatović: Drugačije bih sastavljao vladu da sam ja mandatar

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Proces mora biri otvoren i inkluzivan. Koliko vidim iz medija, to nije slučaj zasad"

  • 4
Jakov Milatović Foto: R.R./ATAImages

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas da bi on sastavljao vladu drugačije kada bi bio mandatar, jer je potrebno voditi računa o inkluzivnosti, i dodao da je sa mandatarom i partijskim kolegom iz pokreta Evropa sad (PES) Milojkom Spajićem posednji put razgovarao tokom konsultacija o izboru mandatara na Cetinju, uz ocenu da je trebalo češće da razgovaraju.

"Proces mora biri otvoren i inkluzivan. Koliko vidim iz medija, to nije slučaj zasad. Građani su umorni, ako se nastavi ovakav trend, na narednim paralmentarnim izborima izlaznost će biti još manja", rekao je Milatović u intervjuu za RTCG.

On je istakao da nije učestvovao u kampanji za parlamentarne izbore, ali i da smatra da je u svom političkom delovanju ''pokazao jednu širinu''.

Dodao je i da su građani Crne Gore svedočili, kako je naveo, ''nepristojnom političkom potkusirivanju resorima''.

Istakao je da su se ''svi saglasili'' da u pogledu sastavljanja vlade postoje tri prioriteta, i to reforme u oblasti ekonomije, potom reforme u borbi za vladavinu prava i protiv korupcije, kao i reforme radi ubrzavanja puta ka EU.

"Želimo Crnu Goru u kojoj svi imaju jednake šanse, u kojoj ima prosperiteta. Gde su važne dve stvari, koliko ste obrazovani i koliko radite", rekao je Milatović.

On je naglasio da ima stalne konsultacije sa članovima i funkcionerima PES, odbacivši kritike da je pokušao da na njih utiče.

(Telegraf.rs)

Video: Milatović: Marović treba da odsluži izrečenu kaznu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ortodox RS

    31. avgust 2023 | 07:10

    A ko je predlozio mandatara?Ti ocigledno nisi.Kolonijalni upravnik(Americki ambasador) odlucuje o svemu.

  • Srpkinja

    31. avgust 2023 | 10:50

    Mandatara si ti imenovao i ako si znao za njegove neke sumnjive radnje. Otices i ti pre nego si dosao. Kao predsedniku duznost ti je da brines o interesu CG, a ne o interesu mandatara. Opozovi ga.

  • Драган

    31. avgust 2023 | 10:38

    Лажни цар - Шћепан Милатовић Мали. А владу им формира америчка и британска амбасада.Ћушају их ко што је Трамп ћушио онога минисатра милогорског Душка Марковића и назвао га "Крештавом пропалом кучком"). Ђе са Милом неста црногорска част и достојанство?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA