Vreme čitanja: oko 2 min.

Poznati hrvatski ugostitelj brutalno pretukao konobara iz Srbije: "Ubiću te pištoljem i zakopati"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Obojica aktera bili su pod uticajem alkohola

  • 10
Dalmacija, konobar, srpska zastava Foto: Shutterstock, Pixabay

Poznati hrvatski ugostitelj pretukao je konobara poreklom iz Srbije.

On je početkom nedelje uhapšen zbog sumnje da je radniku razbio nos i pretio da će ga ubiti. Sukob je eskalirao pa su pretučenom muškarcu u pomoć morali da priskoče članovi DVD-a Lopud. Policija je napadača uhapsila, a tokom pretrage njegove kuće i ugostiteljskog objekta pronađena je manja količina droge, tačnije nešto hašiša i tečnost indijske konoplje, što je rezultiralo podnošenjem krivične prijave, piše Dubrovački vjesnik.

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske potvrdili su da je u ponedeljak popodne došlo do verbalnog i fizičkog sukoba 38-godišnjeg hrvatskog državljanina i 39-godišnjeg konobara, državljanina Srbije, zbog nesuglasica oko posla., a državljanin Srbije prekršajno je sankcioniran prema Zakonu o strancima jer nije imao regulisane dozvole za boravak i rad, kao i zbog kršenja javnog reda i mira.

Ugostitelj napadač, I.G., svojevoljno zamenik predsednika Mesnog odbora Lopud, kom je određen istražni zatvor u trajanju do 30 dana, Lopuđanima je dobro poznat po ranijim ispadima. Jedan od njih je i napad na službenu osobu tokom policijske intervencije, zbog čega se na dubrovačkom Opštinskom sudu protiv njega vodi sudski postupak.

Prema podacima iz Državnog tužilaštva, ugostitelj je već pravosnažno osuđivan što, kako se navodi u obrazloženju rešenja o istražnom zatvoru, ukazuje na njegovu "izrazitu upornost i visoki stepen kriminalne volje u činjenju krivičnih dela".

Najnoviji incident dogodio se na popularnoj plaži Šunj, gde je pomenuti napadač ugostitelj koncesionar, a onde drži i kafić. Upravo ga je tu 28. avgusta oko 17 sati zaposleni M.M. pitao kad će mu isplatiti platu i dati obećani obrok. Ničim izazvan, ugostitelj I.G. državljanina Srbije na to je zgrabio za košulju, povukao prema sebi i snažno udario glavom o glavu.

Usled siline udarca, konobar je pao na tlo, gde ga je, dok je još ležao, goropadni napadač više puta udario šakama po glavi, nogama po telu, piše Dubrovački vjesnik.

Dalju tuču sprečili su gosti kafića, međutim, na tome s enije završilo.


Kad se konobar pridigao s tla i rekao poslodavcu da može da se stidi zbog toga što je učinio, ljutiti gazda ga je ponovo udario šakom u glavu i oborio na pod i više puta izudarao rukama i nogama.

U daljnjem iskaljivanju nekontrolisanog besa I.G.-a ponovo su zauzdali gosti iz lokala na Šunju. Nakon ponovljenog napada, koji je kod konobara rezultirao prelomom nosne kosti, okrvavljeni državljanin Srbije se pridigao, međutim, poslodavac nije odustao, pa mu je ljutito zapretio smrću:

"Ubiću te! Ubiću te pištoljem i zakopati na Šunju! Niko te neće naći"", govorio je ugostitelj.

Lokalci su još u šoku nakon ovog izliva divljaštva, a za Dubrovački vjesnik kažu kako je ugostitelj imao problema i s divljom gradnjom na plaži, ali i neplaćanjem poreza. Sankcioniran je svojevoljno i zbog skidanja službenog pečata Carinarnice sa svog objekta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ravnogorac

    1. septembar 2023 | 15:24

    Neka ide opet

  • DC..me..

    1. septembar 2023 | 15:39

    Od toliko posla u Srbiji polakomio se na zaeadu u HR odakle svi pobjegose…

  • Milkica

    1. septembar 2023 | 21:54

    Bravo za kroata, tako treba svim NOVOSRBIMA koi idu u kroaciju prvenstveno na odmor a poslije i ovim koi hoce tamo da lako zarade DOSTA KUNA !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA