Vreme čitanja: oko 1 min.

Strancu se letovanje na Jadranu pretvorilo u horor: Taksista ga prislio da umesto 15 vožnju plati 150 evra

Vreme čitanja: oko 1 min.

Amerikanac je odmah slučaj prijavio policiji

  • 3
Taxi, taksi Foto ilustracija: Shutterstock

Policijski službenici Policijske stanice Zadar sproveli su istragu nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom koji se sumnjiči za krivična dela protivpravno oduzimanje slobode i iznuda na štetu stranog državljanina, objavila je policija, prenosi index.hr.

Sumnja se da je 28. avgusta u Zadru, oko 9.30 sati, na Liburnskoj obali po unapred smišljenom planu ponudio prevoz taksijem državljaninu SAD, koji je pristao na vožnju od gradskog mosta do gradskog predela Voštarnice, za dogovoreni iznos od 15 evra. Nakon toga osumnjičeni je automobilom odveo 25-godišnjeg stranog državljanina okolnim ulicama do parkinga u Ulici Ante Starčevića u Zadru umesto na dogovoreno odredište u Ulicu Postrojbi specijalne policije, gde od njega za vožnju tražio znatno veći iznos.

Kako oštećeni nije pristao na znatno veći iznos od dogovorenog, već je hteo da plati dogovorenu cijenu, osumnjičeni je odbio da mu da stvari iz vozila, a potom ga je uz upotrebu sile ugurao u svoje vozilo, preteći mu i tražeći od njega 150 evra za vožnju, na što je oštećeni od straha na kraju pristao.

Odvezao ga do bankomata pa ga pustio

Budući da nije imao novac kod sebe, osumnjičeni ga je odvezao do obližnjeg bankomata, a tek kada mu je predao novac pustio ga je i vratio mu njegove stvari iz taksija.

Oštećeni je događaj prijavio policiji, koja je odmah započela istragu, u sklopu koje je osumnjičeni juče uhapšen, te uz upotrebu sredstava prisile priveden u službene prostorije policije.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni 43-godišnjak je predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a krivična prijava je dostavljena nadležnom državnom tužilaštvu, saopštili su iz policije.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak munje sa broda na Dunavu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    1. septembar 2023 | 20:43

    Ех... а ми отерасмо Италијане из њиховог Задра...

  • Дејан Младеновић

    2. septembar 2023 | 02:06

    Болесници рватски они све на свету мрзе

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA