Vreme čitanja: oko 1 min.

"Vozila prvo udarana šakama, a potom gađana predmetima": Kolona srpskih vozila napadnuta u centru Jelaha

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pošto je MUP Kantona Sarajevo zabranilo protest u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH, koji je bio najavljen za petak ispred Suda i Tužilaštva BiH, održani su mirni protesti na entitskoj granici u Istočnom Sarajevu, Doboju, Loparama i u Nevesinju

  • 10
Bosna policija Foto: Shutterstock

Zamenik šefa Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Teslić Predrag Dević izjavio je da su Teslićani koji su se vraćali iz Doboja sa protesta podrške institucijama Republike Srpske napadnuti u centru Jelaha, u Federaciji BiH.

- Vozila i autobusi su prvo udarani šakama, nakon čega su gađani predmetima - rekao je Dević za Srnu i naveo da se incident dogodio pred semaforom u centru Jelaha.

Dević je osudio napad Bošnjaka na kolonu vozila i autobusa iz Teslića i ocenio da je reč o još jednom lošem primeru i uticaju bošnjačkog političkog Sarajeva prema Srbima, prenosi Tanjug.

- Deo Federacije BiH ponovo je potvrdio da Srbi ne mogu biti ravnopravan narod u BiH - smatra Dević.

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo protest u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH, koji je bio najavljen za petak ispred Suda i Tužilaštva BiH, održani su mirni protesti na entitskoj granici u Istočnom Sarajevu, Doboju, Loparama i u Nevesinju.

Građani su na pola sata obustavili saobraćaj kako bi iskazali nezadovoljstvo zabranom protesta u Sarajevu i pružili podršku predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću, protiv kojih je Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu.

(Telegraf.rs)

Video: Govor sestre uhapšenog Dušana na KiM: Progone me slike brata iz pritvora, dve nedelje kao dve godine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    2. septembar 2023 | 08:44

    Kakva je to izjava da Srbi nisu ravnopravni u BiH? Sa kim god se druzim kaze da se oseca ravnopravno. Pa imali su npr clana Predsednistva drzave BiH u vise mandata. Jedinog na svetu koji pljuje i otrcava svoju drzavu na cijem je celu. To je mnogo vise od ravnopravnosti.

  • Bosanac srbin

    2. septembar 2023 | 09:01

    Lazu sve 1000 posto.y30/ srba radi u federaciji.

  • Vaske

    2. septembar 2023 | 08:41

    Ovi zaustavljaju saobracaj kao i ovi na Gazeli. Opasno i finansijski stetno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA