Vreme čitanja: oko 1 min.

Divlje svinje šetaju Zagrebom, stigle do dvorišta škole: "Ne znam da li da se smejem ili plačem"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedna Zagrepčanka je pojavu divljih svinja u stambenim blokovima i školskom dvorištu pripisala neažurnosti gradskih vlasti u odnošenju smeća

  • 0
Divlja svinja Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Sedam divljih svinja, koje su proteklih nedelja šetale u blizini stambenih objekata i kuća po Maksimiru, Dotrščini, Prečkom i Španskom, noćas su se pojavile u dvorištu Osnovne škole na Borovju u Zagrebu.

Jedna Zagrepčanka je pojavu divljih svinja u stambenim blokovima i školskom dvorištu pripisala neažurnosti gradskih vlasti u odnošenju smeća, a druga je, kako prenosi zagrebačka N1 tv rekla da ne zna da li bi se zbog ove pojave smejala ili plakala.

"Vreme je da se nešto preduzme konkretno jer nam je grad u rasulu. Lako je za svinje, one dolaze i odlaze. Veći problem su pacovi kojih ima svuda i oni ne beže nego se samo kote po grmljima i kanalizacijama pa naselje postaje njihova teritorija", rekla je ona.

Gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je u junu komentarišući pojavu divljih svinja u Zagrebu da ih je bilo i ranije i da to nije ništa neobično ni za druge evropske metropole.

Građane je posavetovao da ih ne hrane i da im ne prilaze, primetivši da do sada nije bilo nekih većih incidenata sa divljim svinjama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA