≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Operisan dečak kog je pas ugrizao za lice: "Ožiljci nikada neće nestati"

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 3
Pitbul Foto: Farlap / Alamy / Profimedia

Petogodišnjeg dečaka u utorak u Zagrebu ugrizao je komšijin pas. Roditelji su potvrdili da su se životinja i dečak i ranije igrali te da nije bilo problema. Nakon napada dečak je operisan u KB Dubrava, javlja danas.hr.

Koraljka Hat, sa maksilofacijalne hirurgije u KB Dubrava, potvrdila je da je operacija dobro prošla.

"Radilo se o povredi gornje usne i desne strane obraza, čista povreda mekog tkiva. To smo rekonstruisali najbolje što smo mogli. Postoji mali defekt tkiva, nije savršeno, ali biće u redu. Operacija je trajala sat vremena, nešto više od očekivanog. Tek kad smo uspavali dete mogli smo adekvatno da ga pogledamo, malo više nego dok je bio budan", rekla je ona.

Otkrila je da su tokom operacije koristili metode plastične hirurgije, da su lokalno premestili deo tkiva, te da su tako rešili ranu.

"Dečak će nekoliko dana biti u bolnici, primiće antibiotike, imaće negu rane. A u bolnici će biti i zbog prehrane jer se može hraniti samo tečnom hranom. Kada sve zaceli i kada se izvade šavovi, sledi oporavak od nekoliko meseci gde će se ožiljci morati tretirati na adekvatan način kako bi ispali što bolje. Sigurno će trebati i korelacija nakon nekoliko meseci", otkrila je ona.

Na pitanje hoće li ožiljci biti vidljivi kasnije, odgovara: "Ožiljci će sigurno biti vidljivi i nikad neće biti nevidljivi".

Dečak će odmah moći da govori, malo će ga boleti, a najviše problema imaće s ishranom, rekla je Hatova.

(Telegraf.rs)

Video: Hrabar podvig Nišlija na Suvoj planini: Ždrebe je upalo u živo blato

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ime

    6. septembar 2023 | 22:41

    Krivi su roditelji i dete. Gazda kaze da je bio prisutan i da ima snimke nadzorne gde se sve vidi-pas je lezao na ledjima i dete mu je naglo odjednom skocilo na stomak gde je on ugrizao jednom, verovatno instiktivno i sklonio se, nije nastavio da grize i napada, osetio se ugrozeno. Roditelji ili da nauce decu kako se prilazi zivotinji i da budu nezni, jer i zivotinje sve osecaju, a ako deca to ne mogu onda ih ne priblizavati zivotinjama. Verovatno bih mu i ja instiktivno zveknuo samar da mi Je skocio na stomak nicim izazvan,

  • Ja i opet ja

    6. septembar 2023 | 17:39

    15 godina zatvora za gazdu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA