Vreme čitanja: oko 1 min.

Ispovest Hrvata koji je preživeo zemljotres u Maroku: "Žena me probudila, dimnjak me skoro ubio"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kad me žena probudila, prašina je bila svuda, a onda je pao i dimnjak

  • 0
Maroko zemljotres Foto: FADEL SENNA / AFP / Profimedia

Snažan potres pogodio je marokanske planine Visoki Atlas kasno u petak, usmrtivši najmanje 800 ljudi, uništivši zgrade i nateravši stanovnike velikih gradova u beg iz svojih domova, izvestila je državna televizija, a prenosi 24sata.hr.

"Žena me probudila da je potres, ja sam spavao dubokim snom. Kod ovog sam potresa imao puni gori osećaj nego u Zagrebu, puno gori. Kad me žena probudila, prašina je bila svuda, a onda je pao i dimnjak, dosta nezgodna situacija. Mene potresi prate kao verni psi pa sam valjda već izdresiran na to. Bio sam u krevetu, spavali smo i onda je počelo. Ovde je bio žestok potres. Ja sam u starom delu Marakeša gde su stare zgrade, meni je pao dimnjak, skoro me ubio, ali čovek, eto, ima sreće", rekli su za 24 sataDrago i Sonja, Hrvati s Ugljana, koji godinama žive u Maroku.

"Dimnjaci su se kao u Zagrebu srušili, pale su vaze, ima pukotina. Meni je dimnjak pao, ruku mi je povredio. Dobro da smo živi od tog dimnjaka, opasno je baš bilo. Sada metemo, čistimo, trebam isprazniti bazen gde je pao dimnjak. Imamo dosta posla. Deca nisu s nama", u dahu govori Drago.

"Nije me strah novih potresa, tu smo, nemamo šta, ostajemo tu", rekao je Drago te dodao kako će sve uništeno pokušati renovirati. Drago i Sonja se bave turizmom, ističu kako u gradu ima puno oštećenih zgrada.

"Medina je izgrađena prije 100 godina. Nema puno armiranog betona pa i manji potres može uzrokovati velika oštećenja. Generalno smo dobro prošli. Mislio sam da mi je slomljena ruka, ako mi bude oteklo, onda ću morati otići u bolnicu", zaključio je Drago te nastavio čistiti krhotine u svojoj kući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA